Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els socis de l’Associació de Persones Majors de Lloret de Vista Alegre visiten la seu del Consell de Mallorca

Els socis de l’Associació de Persones Majors de Lloret de Vista Alegre visiten la seu del Consell de Mallorca

(14/12/2016)

Els socis de l’Associació de Persones Majors de Lloret de Vista Alegre han anat avui matí al Consell de Mallorca, per conèixer la seu del carrer de Palau Reial, un edifici neogòtic i catalogat que es va construir a finals del segle XIX per albergar la Diputació Provincial.

El Consell compta amb una col·lecció d’art molt important amb peces de Tito Citadini, Ricard Anckerman i Faust Morell, que també és l’autor dels vitralls de la Sala de Plens i els de l’escala.

Els escolars han començat la visita amb una explicació de Cristina Soler, del Departament de Protocol, que els ha fet una introducció a la història de l’edifici amb la façana i l’entrada. Després, a les escales que donen accés a la part noble, ha explicat la història del Regne de Mallorca aprofitant les figures dels gegants que representen els sobirans de l’illa. El recorregut ha seguit a la Sala d’Audiències i a la Sala de Plens, on un responsable polític els ha explicat el funcionament del Consell i les seves atribucions. També hi ha participat la directora insular de Relacions Institucionals, Elena Ramis