Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Entrada en servei del nou accés a Lloseta des de l'autopista

Entrada en servei del nou accés a Lloseta des de l'autopista

(18/06/2020)

La presidenta Cladera ha visitat l'enllaç nou amb els batles de Lloseta i Binissalem i després s'ha desplaçat a l'empresa familiar llosetina Teixits Riera

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada del batle de Lloseta, Xema Muñoz, i del batle de Binissalem, Víctor Martí, han visitat aquest dijous el nou enllaç de l’autopista Palma-sa Pobla (Ma-13) amb el municipi de Lloseta.

El nou accés, que està operatiu des d’avui mateix, respon a una demanda històrica dels veïns dels dos municipis, ja que, per una banda, donarà sortida directa als residents a Lloseta i, al mateix temps, reduirà el trànsit de vehicles que fins ara es generava en el nucli urbà de Binissalem.

Cladera ha assegurat que «és una infraestructura necessària i justificada, una connexió molt reivindicada pels residents, que redueix el trànsit rodat als nuclis urbans, millora la connexió entre els dos municipis i tota la comarca i habilita un eix cívic que fomenta la mobilitat sostenible que ja estan emprant vianants i ciclistes».

El projecte, amb un pressupost de 9’3 milions d’euros i finançat pel Ministeri de Foment mitjançant el conveni de carreteres, ha suposat l’execució d’un enllaç a diferent nivell sobre l’Ma-13, amb un pas superior i dues rotondes a cada costat. La rotonda del costat nord s’ubica en l’antiga intersecció entre la carretera vella d’Inca (Ma-13A) i la carretera de Lloseta (Ma-2111). La rotonda del costat sud connecta amb una carretera local, que també permet l’accés directe a Sencelles i evita part del trànsit que circula pel nucli de la població.

A més, s’han millorat els traçats de l’Ma-2111 i l’Ma-13A i s’ha fet un passeig per a ciclistes i vianants que connecta Lloseta amb Binissalem.

El projecte també ha permès conservar i integrar en el passeig de vianants dos elements antics: una llegua mallorquina, que és una columna de pedra tallada que marca els quilòmetres de l’antiga carretera, i un pou àrab. Dos elements patrimonials que s’han adequat i integrat en el passeig, amb l’objectiu de fer-los visibles per als vianants i de destacar-ne el valor.

D’altra banda, s’ha fet una bassa per retenir aigua de pluja, com a mesura per pal·liar les inundacions a la calçada que habitualment es produeixen en aquest tram.


Visita a Teixits Riera

Cladera ha volgut mostrar també el compromís de la institució insular amb la indústria local i la petita i mitjana empresa i ha aprofitat la jornada a Lloseta per visitar Teixits Riera, una de les primeres empreses de l’illa en adaptar la producció a la confecció de mascaretes. De fet, en va cedir una partida, amb les seves teles emblemàtiques, a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

La presidenta ha recordat que el suport al teixit empresarial és un dels eixos principals del Pla de Reactivació Social i Econòmica «Mallorca reacciona». En aquest sentit, el Consell ha activat línies noves d’ajuts a pimes, comerços i autònoms, per valor de 800.000 €, per a despeses derivades de la covid-19, conjuntament amb la Cambra de Comerç; es destinen vuit milions d’euros a Mallorca, conjuntament amb Govern de les Illes Balears i ajuntaments, per a ajudes a autònoms (de les quals el Consell n’aporta directament dos milions), i s’ha creat un servei nou, agents de suport al teixit empresarial, que es desplacen a tots els municipis de menys de 20.000 habitants, entre aquests Lloseta, per gestionar i tramitar qualsevol tipus d’ajuts a autònoms o empreses, assessorar-los i orientar-los.

Vídeos

Entrada en servei nou accés autovia