Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es reprèn el circuit familiar de Curses a la Serra de Tramuntana amb un centenar de persones a Campanet

Es reprèn el circuit familiar de Curses a la Serra de Tramuntana amb un centenar de persones a Campanet

(13/06/2020)

L'activitat, organitzada per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana, ha adaptat el seu circuit a passejades en grups petits per adaptar-se a les fases de la desescalada

La primera cita del «VII Circuit de curses infantils a la Serra de Tramuntana» ha tengut lloc a ses Fonts Ufanes de Campanet. L'activitat, que havia estat ajornada per la crisi sanitària de la Covid-19, es torna a reprendre en grups petits amb cita prèvia, de fins a 10 persones, que fan passejades pautades durant la jornada. Així, Consell i ajuntament han adaptat el projecte a la fase 3 de la desescalada per tal de poder reprendre’l amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries.

Aquest programa esportiu de curses del Consell de Mallorca, organitzat per l’àrea d’Esports i el consorci Serra de Tramuntana, combina esport i natura en família i s’ha consolidat com un dels programes més seguits, per això ha arribat a la setena edició. En aquest cas, hi ha participat un centenar de persones en total. 

Enguany es realitzarà a deu poblacions de la Serra: Bunyola, Campanet (Fonts Ufanes), Banyalbufar, Sóller (Muleta), Puigpunyent, Esporles, Fornalutx, Calvià (Galatzó), Mancor de la Vall i Valldemossa. L'activitat de promoció ludicoesportiva combina curses no competitives amb tallers i visites guiades als indrets on es realitzen.  

Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar, d’una banda, l’obertura de les carreres a adults, per tal que pares i mares puguin participar i dotar de caràcter familiar l’activitat. D’altra banda, es complementa amb la visita guiada als municipis, que permet conèixer la història dels pobles i de l’entorn. I, per últim, compta amb tallers relacionats amb el medi natural i el context de Patrimoni UNESCO. 

El programa de curses es reforça amb xerrades prèvies als centres educatius en horari lectiu, a càrrec d’un dels corredors de muntanya mallorquins més actius, en Tòfol Castanyer, que col·labora amb el Consell en el programa «Els valors de l’esport». També és padrina del programa l’atleta ultrafondista Cristina Prats. Per tant, aquesta activitat afavoreix el lligam de l’esport amb les escoles i els instituts, mitjançant la transmissió de valors.

 

Podeu consultar el calendari 2020 aquí