Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Èxit de la primera trobada de dones que s’ha celebrat a Sineu

Èxit de la primera trobada de dones que s’ha celebrat a Sineu

(29/09/2018)

Aquesta trobada s’ha organitzat entre les dones dels municipis que formen el comitè comarcal del Pla de l’Estratègia Local per la Igualtat i coordinat per l’Espai de Dones de Manacor. L’objectiu principal d’incentivar aquestes trobades és la necessitat de crear una xarxa i que les dones que formen part del comitè es coneguin i comparteixin experiències i necessitats i així poder traslladar propostes als ajuntaments dels seus municipis. D’aquesta manera, es converteixen en grups de referència a tenir en compte a l’hora d’implantar polítiques d’igualtat. En aquesta trobada, per començar, s’ha creat un espai per parlar d’urbanisme des del punt de vista de les necessitats de les dones, amb la intervenció sobre urbanisme de les Dones de Llevant.

Des del comitè comarcal del Pla s’ha donat importància a visibilitzar les dones com a agents actius i que, tal com recull l’article 32.4 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes, «les administracions públiques han de promoure i garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en la participació en les festes tradicionals i en la cultura popular, i corregir estereotips sexistes», per la qual cosa en les activitats i en l’organització hi han de participar dones i s’han d’adreçar a tothom.

A més a més, també hi ha hagut espai per a la distensió amb les actuacions de l’escola de circ i hip-hop de Sineu, l’adaptació de l’obra de teatre Elles de Vilafranca, l’adaptació de l’obra Noms de dona del grup de teatre de Sant Joan i la trobada ha acabat amb l’actuació de les Bruixes de Mallorca.

S’espera que aquesta primera trobada sigui un model i un precedent de pròximes trobades i un impuls de la cohesió de les dones per fer demandes a la classe política.