Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Èxit en la segona reunió de l'assemblea anual dels comitès comarcals de l'Estratègia local

Èxit en la segona reunió de l'assemblea anual dels comitès comarcals de l'Estratègia local

(06/02/2019)

Durant el dia d'avui representants de 38 municipis s'han reunit amb la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón a la que ha estat la segona trobada des de la creació de l'Estratègia per la igualtat i on els set comitès comarcals han compartit les experiències i propostes sorgides durant aquest primer any d'existència.

¿Actualment, dels 52 municipis de Mallorca, l'Estratègia local ja compta amb 48 adhesions que estan organitzats en set comitès comarcals. Una xifra bastant encoratjadora i que s'espera augmentar en els pròxims mesos. Sobretot, per la bona predisposició, sintonia i eficiència que està suposant aquesta xarxa de treball per als municipis implicats. La primera reunió va tenir lloc quan es va constituir l'assemblea i posteriorment els comitès han fet reunions trimestrals.

La directora insular d'Igualtat, ha aprofitat per explicar a les persones assistents les pròximes campanyes que es duran a terme i sobretot sobre el traspàs de competències en matèria d'Igualtat i LGTBI i sobre els serveis que s'han traslladat.
La secretària general de la FELIB, Neus Serra, també ha informat sobre les subvencions per a municipis que s'atorguen a través del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere.

Aquesta trobada anual de tots els comitès és primordial per poder informar de canvis, propostes, ajudes i necessitats que faciliten una millor coordinació i eficiència, a més de garantir que tots els ajuntaments de Mallorca estan assabentats. Però no només queda en aquest terme, sinó que també és un espai de sinergies que propicien poder compartir les bones pràctiques que han duit a terme els diversos municipis i també per avaluar l'any.

"Fem una avaluació molt positiva amb el gran nombre de bones pràctiques que avui s'han posat en comú i també amb propostes pel futur. Tanquem aquesta trobada amb una bona motxilla de reptes i propostes per enguany." Ha declarat Parrón que ha volgut destacar que les Trobades de Dones, la visibilitat dels esports igualitaris o propostes com fer trobades de nines i adolescents és una demostració que anem per bon camí.