Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido es reuneix amb el sector comercial pel PECMA

Garrido es reuneix amb el sector comercial pel PECMA

(04/12/2017)

A la reunió, hi han assistit representants de distintes entitats que representen a les empreses del sector comerç i sindicats.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb el sector del comerç per presentar el document d’aprovació inicial del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA). A la trobada, també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

Garrido ha afirmat que «presentam el Pla a tot el sector perquè volem que estiguin ben informats». A més, «els animam a participar amb propostes i al·legacions durant el termini que el PECMA estarà en exposició pública».

Durant la trobada, la consellera Garrido ha explicat que, al proper Ple del Consell, es durà a aprovació incial el PECMA i que, després de la publicació al BOIB, s’obrirà un període de 60 dies d’exposició pública. Durant aquest termini, tots els ciutadans i les entitats podran fer al·legacions per tal de proposar millores al document.  

Aquest serà el primera pla d’aquestes característiques que s’aprova a Mallorca. D’aquesta manera, es pretén posar ordre, territorialment, a un sector tan important per a l’economia de la nostra illa. A més, s’introdueixen les externalitats i els impactes ambientals perquè els nous equipaments comercials siguin menys contaminants. Per aquest motiu, el 50% de l’energia que utilitzin els equipaments comercials haurà de ser autogenerada i també hauran d’instal·lar plaques fotovoltaiques als aparcaments exteriors, entre d’altres iniciatives.