Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Gifs per animar, en català, les històries d’Instagram

Gifs per animar, en català, les històries d’Instagram

(29/04/2021)

Llengua Mallorca, de la Direcció Insular de Política Lingüística, presenta la campanya «111 gifs per a històries d’Instagram», una col•lecció de textos i imatges animats per compartir a les històries i als missatges directes d’Instagram

Llengua Mallorca ha llençat una nova campanya per dinamitzar l’ús del català a les xarxes socials, aquesta vegada concretament a Instagram. Així, aquest servei de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha creat i ha posat a l’abast de totes aquelles persones que fan servir l’app una campanya nova que permet utilitzar gifs en català per acabar de vestir les històries de 24 hores de durada i que també es poden enviar com a missatge directe.

Els gifs animats, fotogrames de textos o imatges en moviment que es repeteix, serveixen per complementar els vídeos o les fotografies que volem compartir a l’espai d’històries de la xarxa social. També es poden aplicar al servei de missatges directes de l’app.

Després d’un treball de camp per saber quins són els gifs més populars i utilitzats a Instagram, la Direcció General de Política Lingüística n’ha dissenyat 111 d’imprescindibles: T’estim, Bon rotllo, Això és mel!, De franc, Esdeveniment, Meravella, Pell de gallina, El paradís, Obert, Tancat o Fins aviat, entre d’altres. Aquestes animacions es poden aplicar a diferents situacions i responen a múltiples necessitats de molts àmbits: personal, professional, publicitari, cultural, esportiu, tradicional, d’oci i lleure en general.

Usar els «111 gifs per a històries d’Instagram» és molt fàcil per a les persones que estan familiaritzades amb l’aplicació. Només cal entrar a la xarxa social i pujar la foto o el vídeo que es vulgui a l’espai d’històries i cercar les expressions animades al cercador GIF de la interfície. Introduint-hi les paraules clau 111 o llenguamallorca es despleguen els 111 dissenys que ha creat la Direcció Insular de Política Lingüística. També es pot cercar directament una paraula en concret.

A més, la Direcció Insular de Política Lingüística ha elaborat un vídeo tutorial en el qual s’explica on trobar-los i com funcionen.

Vídeos

111 gifs per a històries d’Instagram