Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Intensificació de les inspeccions turístiques a pisos de Palma les pròximes dues setmanes

Intensificació de les inspeccions turístiques a pisos de Palma les pròximes dues setmanes

(16/05/2022)

  • El Consell de Mallorca vol actuar amb contundència contra l’activitat il•legal a plurifamiliars i, també, en la lluita contra el turisme d’excessos.
  • L’adreça de correu electrònic inspeccioturisme@conselldemallorca.net està habilitada per a denúncies ciutadanes.

El cos d’inspecció de turisme del Consell de Mallorca centrarà la seva activitat dels pròxims quinze dies en pisos de Palma que facin lloguer turístic, una modalitat d’allotjament no permesa a la ciutat. La finalitat de la Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística és lluitar contra aquesta activitat il•legal, que està penada amb sancions d’entre 20.001 i 40.000 euros, a les portes de la temporada alta.

Aquesta planificació d’inspeccions contra el lloguer turístic irregular suposarà una xifra rècord, ja que es visitaran 200 pisos en dues setmanes. S’ha de tenir en compte que el Consell ja va aixecar 361 actes d’inspecció relacionades amb lloguer turístic a Mallorca entre els mesos de gener i abril d’enguany. Es tracta de controls diaris a edificis plurifamiliars, majoritàriament a Palma, que ara s’intensificaran. 

A més, la ciutadania pot informar la institució insular via correu electrònic si té coneixement d’algun habitatge que faci lloguer turístic sense estar inscrit en el Registre turístic de l’illa de Mallorca. S’ha habilitat l’adreça inspeccioturisme@conselldemallorca.net. 

Com a segona prioritat, les pròximes setmanes també es faran els controls pertinents a Calvià i Platja de Palma per assegurar el compliment del decret-llei 1/2020, de 17 de gener, contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques. 

El Consell de Mallorca va assumir les competències en matèria d’ordenació turística el passat 1 de gener i des de llavors actua amb la màxima contundència contra les il•legalitats que perjudiquen els serveis turístics. A través del Departament de Transició, Turisme i Esports, exerceix la planificació i la gestió de l'oferta turística, la facultat inspectora i també la potestat sancionadora.