Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ja es poden reservar els refugis de Can Boi i del Pont Romà

Ja es poden reservar els refugis de Can Boi i del Pont Romà

(14/05/2021)

La vicepresidenta Ribot destaca que «tenim la xarxa de refugis del Consell operativa per oferir una alternativa d’oci segur i respectuós amb la natura a tota la ciutadania»

El Departament Sostenibilitat i Medi Ambient torna a oferir la possibilitat de reservar els refugis de Can Boi, a Deià, i el del Pont Romà, a Pollença, després d’acabar-ne la posada a punt. L’obertura d’aquests dos refugis està prevista per al divendres 21 de maig. El refugi de sa Coma d’en Vidal també té previst obrir aquest mes, a partir de dia 28.

Can Boi i Pont Romà es poden reservar el divendres, dissabte i diumenge, i la resta de refugis de la xarxa insular estan oberts de dilluns a diumenge. Els refugis de Tossals Verds, Muleta i So n’Amer ja estaven operatius des de l’1 de setembre de l’any passat. Les reserves es poden fer en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «la xarxa de refugis del Consell de Mallorca ofereix a totes les persones de l’illa l’oportunitat de conèixer i descobrir d’una forma diferent i assequible la serra de Tramuntana i la Ruta de Pedra en Sec».

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha explicat que «tenim molta demanda de reserves, però les restriccions de seguretat actuals ens obliguen a tenir tot un seguit de normes i recomanacions que tota persona allotjada a un refugi ha de seguir. De ben segur quan s’acabin totes les restriccions podrem tornar a oferir totes les places dels refugis i així poder donar resposta a tota la demanda que tenim».

Els refugis de Can Boi i del Pont Romà estan gestionats directament per personal del Consell de Mallorca, després d’acabar la concessió. Els refugis compleixen totes les mesures sanitàries corresponents al nivell 2 en què es troba Mallorca, però s’aniran adaptant als requeriments sanitaris que sorgeixin.

L’ocupació dels refugis es limita al 30% i l’interior només serà accessible per a la clientela, que haurà de seguir el protocol de mesures contra la covid-19. Les habitacions només podran ser reservades per un únic nucli de convivència. Les terrasses i zones exteriors dels refugis estan oberts a tot el públic seguint les restriccions noves: 100% de cabuda, 4 persones per taula (sense límits de nuclis) i tancament a les 22:00 h.

El refugi de Can Boi està situat a la serra de Tramuntana, a Deià, a la barriada del Clot, vora el torrent Major i té una vista privilegiada sobre els espadats del Teix, es Puig, l’església i les marjades de sa Costa.

El refugi del Pont Romà està situat al nucli urbà de Pollença, devora el torrent de Sant Jordi. Aquest refugi de la ruta de Pedra en Sec GR-221 ocupa l’antic escorxador municipal i és un excel·lent punt de partida per passejar pel centre històric de Pollença, amb nombrosos llocs d’interès com el pont antic que dona nom al refugi i que servia als pollencins per anar cap a l’horta de Cubelles.

Més informació
•    Informació de tots els refugis
•    Reserves dels refugis