Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Jaume Miró, amb In ex cloure, i un concert de Sílvia Pérez Cruz obrin la temporada al Principal

Jaume Miró, amb In ex cloure, i un concert de Sílvia Pérez Cruz obrin la temporada al Principal

(02/08/2019)

El Teatre anuncia la programació per al proper setembre

El Teatre Principal obrirà la temporada 2019-2020 amb la lectura dramatitzada de l'obra In ex cloure, original de Jaume Miró, i un concert de Sílvia Pérez Cruz amb el pianista Marco Mezquida. A més, el muntatge Iphigenia en Vallecas i l'espectacle de dansa Happy Island completaran la programació del mes vinent de setembre.

In ex cloure és la darrera obra del dramaturg Jaume Miró i amb la qual ha estat treballant com a autor resident durant el primer semestre al Teatre Principal. Els dies 13 i 14 de setembre arriba a l'escenari de la Sala Petita en forma de lectura dramatitzada, donant així el sus a la programació del Teatre Principal. In ex cloure és una peça de teatre documental en la qual, a partir d'uns fets succeïts durant la Guerra del 36, fa una recerca de respostes sobre preguntes que fins ara no s'han pogut plantejar. Aquesta recerca, en la família de l'actor Joan Bibiloni, i dels seus fills, Marc i Frederic (que interpreten la peça), vol respondre a preguntes que són perfectament exportables a altres famílies: De quins secrets familiars ens han protegit a ca nostra? Com influencien aquests secrets al que jo som ara? De quina manera condicionen la meva vida?

Els dies 20 i 21 de setembre s'estrena la Sala Gran amb el concert que oferiran Sílvia Pérez Cruz i el pianista menorquí Marco Mezquida. Aquest duet, que fa un any que gira per nombrosos escenaris, oferirà al Principal un recull de cançons, tant pròpies dels dos autors com d'altres compositors però interpretades sempre amb l'estil tan propi i personal de Sílvia Pérez Cruz i amb la precisió i tècnica immaculada de Marco Mezquida.

Iphigenia en Vallecas, un projecte de l'actriu María Hervás que també és l'autora de l'adaptació de l'original Iphigenia in Splott de Gary Owen, és una crua exploració en el món dels "ninis" (ni treballen ni estudien) i una mostra de bona part de la societat occidental on, amb freqüència els joves, amb modes grolleres i aparentment desclassats, exhibeixen un codi moral molt més elevat que la mitjana constatable en consells d'administració o institucions públiques. Iphigenia en Vallecas, que va rebre dos premis Max 2019 a Millor Espectacle Revelació i Millor Actriu Protagonista, es representarà a la Sala Petita els dies 26 i 27 de setembre.

El dissabte 28 de setembre, a la Sala Gran, serà el torn d'una de les grans dames de la dansa contemporània espanyola, La Ribot, que presentarà Happy Island, un muntatge en col•laboració amb la companyia Dançando Com a Diferença, que dirigeix Henrique Amodeo i treballa amb discapacitats. Aquesta companyia, assentada a l'illa de Madeira, encarrega cada any una coreografia a grans figures de la dansa. En aquesta ocasió van contactar amb La Ribot, que ha preparat una peça per a cinc ballarins que es lliuren amb absoluta llibertat al ball amb els seus cossos i les seves ments.

D'aquesta manera, el Teatre Principal posa les entrades a disposició del públic, que les podrà adquirir al web www.teatreprincipal.com mentre que la resta de la programació, igual que en temporades passades, es donarà a conèixer a principis de setembre.