Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Joan Rotger assisteix a la presentació de la Setmana del Llibre (i la paraula) en Català, que obre les portes divendres a la Capella de la Misericòrdia

Joan Rotger assisteix a la presentació de la Setmana del Llibre (i la paraula) en Català, que obre les portes divendres a la Capella de la Misericòrdia

(25/02/2015)

El Gremi de Llibreters ret enguany un homenatge a la figura de Ramon Llull traient les seves paraules al carrer

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esport del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha assistit avui a la presentació de la XXVI edició de la Setmana del Llibre (i la paraula) en Català, que obrirà les portes de divendres que ve, 27 de febrer, fins al 8 de març, a la Capella de la Misericòrdia.

 

El Consell ha donat un any més el seu suport a aquesta iniciativa que organitza el Gremi de Llibreters de Mallorca i vuit llibreries (Agapea, Àlia, Biblioteca Babel, Drac Màgic, Embat, Literanta, Lluna i Quart Creixent).

 

Joan Rotger ha indicat «que durant una setmana els amants de la cultura mallorquina i en català podran gaudir de les novetats editorials. I per aquesta cita obrim les portes de la Capella de la Misericòrdia». 

 

En aquesta edició, com a novetat, el Gremi de Llibreters de Mallorca ret un homenatge a la figura de Ramon Llull traient les seves paraules al carrer. Miquel Ferrer, en representació d’aquest col·lectiu, ha explicat que han convidat a diferents personalitats de l’àmbit cultural  a seleccionar fragments de l’obra de Ramon Llull, que es reproduiran en gran format i es col·locaran a diferents espais de la ciutat mentre se celebra la Setmana del Llibre en Català.

 

Avui, Laia Martínez, membre de Jansky, duet musical d’electrovèrsia, ha estat l’encarregada de penjar un cartell a la Rambla amb la frase de Llull següent: «El llamp, per quina natura es mou de tort, i no davalla en línia recta?»

    

El vicepresident del Consell ha volgut felicitar al Gremi de Llibreters de Mallorca per centrar aquesta setmana en la paraula de Ramon Llull enguany que es treballa per commemorar el setè centenari de la mort del savi  mallorquí. I ha convidat «els mallorquins i mallorquines a apropar-se a la Misericòrdia perquè la fira sigui satisfactòria i la cultura es vegi reforçada».

 

El col·lectiu de llibreters ha comptat un any més amb una partida de 18.000 € del Consell de Mallorca per organitzar el programa de la Setmana del Llibre, que, enguany, compta amb una trentena d’activitats com les presentacions de les  novetats editorials, taules rodones o contacontes. La Setmana del Llibre en Català romandrà obert a la Capella de la Misericòrdia  fins dia 8 de març.