Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'actuació estel·lar d'Alexander Volchkov i Anna Nikulina marcarà la Gala de Ballet que tendrà lloc al Teatre Principal aquest cap de setmana

L'actuació estel·lar d'Alexander Volchkov i Anna Nikulina marcarà la Gala de Ballet que tendrà lloc al Teatre Principal aquest cap de setmana

(20/02/2015)

Els artistes del Teatre Bolshoi de Moscou han estat presents aquest matí a la presentació de l'espectacle, que comptarà també amb la participació de la ballarina cubana Yanelis Rodríguez i el pianista Andreu Riera

El Teatre Principal de Palma acollirà aquest proper cap de setmana (dissabte 21 i diumenge 22) la Gala de Ballet, que, amb direcció de Laura Macías i Gavin De Paor, comptarà amb l’actuació estel·lar dels ballarins Alexander Volchkov i Anna Nikulina, procedents del Teatre Bolshoi de Moscou.

Durant la presentació de l’espectacle, que ha tengut lloc aquest matí, la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, ha destacat "el recolzament que hem donat sempre al ballet, una idea que teníem molt clara quan vàrem començar a fer feina, ara fa tres anys i mig”. Prova d’això és la Temporada de Ballet, que ara celebra la tercera edició i que, en paraules de Moner, "té una gran acceptació entre els aficionats i tot el suport del públic”.

Precisament, per atreure el públic, i, en especial, el públic que s’inicia en el món del ballet, aquesta Gala està pensada en forma de petits tasts, que van des de coreografies prou conegudes, com La bayadera o Flame of Paris, fins a d’altres més avantguardistes, com la que ha preparat Sascha Pieper sobre l’Ave Maria d’Schubert.

Cal destacar dues peces que interpretarà al piano Andreu Riera. Es tracta de Granados, un trailer del ballet Vida y muerte del compositor Enrique Granados, que es representarà el 2016, coincidint amb el centenari de la seva mort; i El rossinyol i la rosa, amb música de Chopin.

En qualsevol cas, els grans protagonistes de la Gala seran Alexander Volchkov i Anna Nikulina, que interpretaran La bella dorment, amb coreografia de Petipa i música de Txaikovski, i La bayadera, també de Petipa, amb música de Minkus.

Laura Macías, per la seva part, ha explicat que en aquest espectacle "comptam amb alguns dels millors representants de les dues grans escoles de ballet que hi ha en el món: la cubana, amb Yanelis Rodríguez, i la russa, amb Alexander Volchkov i Anna Nikulina”.

De la Gala de Ballet, se’n faran dues funcions, el dissabte 21 de febrer, a les 19 hores, i el diumenge 22 de febrer, a les 18 hores. A més, aquesta Gala també es representarà en el Teatre d’Artà el proper 28 de febrer, però sense l’actuació dels ballarins del Bolshoi.