Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’ADT repartirà, per primera vegada, els excedents entre els municipis adherits

L’ADT repartirà, per primera vegada, els excedents entre els municipis adherits

(24/11/2017)

En total, es repartiran 1,3 milions d’euros que provenen dels excedents de l’Agència de Defensa del Territori del període 2009-2016. Els municipis que se’n veuran beneficiats són Algaida, Campanet, Felanitx, Marratxí, Montuïri, Puigpunyent i Son Servera.

El Consell de Direcció de l’Agència de Defensa del Territori (ADT) ha aprovat, avui, el repartiment dels excedents entre els municipis membres. En total, es repartiran 1.338.000 euros entre 7 municipis membres de l’Agència. Aquesta quantitat correspon als excedents del període 2009-2016, ja que és la primera vegada que l’ADT du a terme aquesta iniciativa.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que «complim amb la paraula que vàrem donar als ajuntaments. Vàrem canviar els estatuts perquè els excedents no quedassin a l’Agència i es poguessin repartir entre els municipis». A més, també s’ha canviat la manera en què es distribuiran ja que abans «s’havia de fer a través d’una convocatòria de subvencions i, ara, cada municipi podrà decidir què fa amb aquests doblers sempre que siguin actuacions relacionades amb el territori». 

Des d’enguany, els Estatuts de l’Agència marquen que els excedents s’han de repartir entre els ajuntaments adherits tenint en compte la quantia de les sancions imposades en el terme municipal. Com que aquesta és la primera distribució que es fa, es computen totes les sancions imposades des de la creació de l’ADT.

Pel que fa al repartiment, Algaida rebrà 395.111,40 euros (29,53 %), Son Servera, 279.775,80 euros (20,91 %); Montuïri, 201.101,40 euros (15,03 %), Marratxí, 172.735,80 euros (12,91 %); Puigpunyent, 141.560,40 euros (10,58 %); Campanet, 141.560,40 euros (10,58 %), i Felanitx tendrà 6.154,80 euros (0,46 %). S’ha de tenir en compte que al 2017 s’hi han adherit 14 municipis que, possiblement, estaran en la llista de beneficiaris amb el repartiment d’excedents de l’exercici actual.

Aquests doblers s’hauran de destinar a les inversions que permeten els Estatuts de l’ADT, que també s’han modificat per augmentar l’autonomia municipal donant llibertat als ajuntaments per destinar-los a qualsevol de les finalitats que la llei permet per al patrimoni públic de sòl.

Una de les finalitats inclou els  habitatges de protecció oficial ja sigui per a promoció o per adquirir solars per edificar-ne. A més, els ajuntaments podran dur a terme actuacions per millorar espais del municipi, principalment, zones degradades i fer obres per dotar els municipi de serveis urbanístics com, per exemple, xarxes de clavegueram, d’aigua potable, d’enllumenat públic o pavimentació de carrers. També es podran millorar espais naturals i dur a terme treballs de conservació i millora d’elements patrimonials catalogats, que siguin de propietat municipal.