Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’ajuda tècnica i econòmica del Consell a l’Ajuntament d’Andratx permet millorar-ne els serveis municipals 

L’ajuda tècnica i econòmica del Consell a l’Ajuntament d’Andratx permet millorar-ne els serveis municipals 

(12/03/2021)

  • La Direcció Insular de Suport i Gestió Municipal desenvolupa eines digitals per a l’Ajuntament d’Andratx
  • La institució insular també visita la passarel·la finançada per millorar el passeig per als vianants al carrer de l’Havana

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb el batle d’Andratx, Joan Manera. Els han acompanyat els directors insulars de Desenvolupament Local i Caça, Jaume Tomàs, i de Suport i Gestió Municipal, Miquel Lluís Mestre. El Consell ha col·laborat en la millora de serveis municipals diversos, per donar lloc a eines digitals innovadores i a una accessibilitat i seguretat majors per als vianants. 

L’Ajuntament i la institució insular han desenvolupat un visor d’informació urbanística basat en tecnologia dels sistemes d’informació geogràfica. És una eina web posada a disposició de la ciutadania i de les empreses per poder consultar la normativa urbanística del municipi d’Andratx. Segons la normativa actual, totes les administracions han de publicar la informació geogràfica generada a partir de l’exercici de les seves competències i han de publicar els serveis interoperables accessibles per Internet complint amb uns protocols, la qual cosa facilita l’accés a la informació geogràfica de forma integrada. 

Alhora, el Consell està desenvolupant un web municipal nou, que el servei tècnic de Suport i Gestió Municipal gestionarà, allotjarà i analitzarà en termes de SEO i analítica web. A més, el portal serà més accessible, estarà disponible per a tot tipus de dispositius i disposarà de continguts actualitzats. 

Millora de l’accessibilitat i la mobilitat urbana
Els representants del Consell també han visitat la passarel·la del carrer de l’Havana, que s’ha finançat, amb 27.000 euros, per millorar l’accessibilitat al passeig de vianants entre Andratx i el port d’Andratx. El projecte de la passarel·la va sorgir per la necessitat de millorar la seguretat vial dels vianants, però, addicionalment, permet connectar de manera accessible el carrer de l’Havana amb el passeig de vianants del Port d’Andratx. 

La passarel·la permet l’accés i el desplaçament per la ciutat de persones amb mobilitat diferencial, a més d’evitar el risc d’atropellament que abans implicava circular per aquesta travessia.

El conseller Alzamora ha comentat que es comprova amb aquesta visita que «des del Consell posam recursos tècnics i econòmics a disposició dels ajuntaments per tal que aquests facin actuacions de millora dels municipis i dels serveis que s’ofereixen. En aquest cas, Andratx avança cap a la transparència, amb la difusió de les dades cartogràfiques, i fa uns espais públics més accessibles i amables per a la ciutadania».

Per la seva banda, el batle Joan Manera ha dit: «hi ha la previsió d’augmentar la informació del comerç i d’altres camps. en un Ajuntament com el d’Andratx en què els temes urbanístics sempre estan al dia, és important que tant els particulars com els professionals puguin consultar tota la normativa d’un solar o edifici concret, ens dona molta facilitat» i es va cap a la digitalització. Com a «exemple de col·laboració de l’Ajuntament d’Andratx i el Consell de Mallorca», Manera també ha explicat que s’han adquirit tres vehicles elèctrics per a la prestació de serveis municipals (subvenció de 106.500 euros).

Visors urbanístics

Un altre dels objectius del projecte del visor d’informació d’Andratx és la col·laboració entre administracions, així la cartografia resultant formarà part del Mapa urbanístic de les Illes Balears del Govern Balear.

El visor té funcions de navegació i consulta. Cal destacar la integració de cartografia de diferents fonts, la localització de referències cadastrals i la generació de mapes personalitzats. Però la funcionalitat més destacable és la generació d’informes urbanístics on la persona usuària, a partir d’una referència cadastral, genera un informe amb tota la informació urbanística de la parcel·la.

El visor forma part del projecte «Idelma» (https://idelma.cat/ca/visors-urbanistics), geoportal de les IDE locals desenvolupades per la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipals del Consell de Mallorca.