Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’alumnat del projecte SOIB Jove Formació i Ocupació «S’Ermita V» que gestiona el Consell de Mallorca es forma en construcció de Pedra en Sec

L’alumnat del projecte SOIB Jove Formació i Ocupació «S’Ermita V» que gestiona el Consell de Mallorca es forma en construcció de Pedra en Sec

(05/07/2024)

Una activitat que els permet conèixer i aprendre un ofici tradicional de l’illa

L’alumnat que participa en el projecte SOIB Jove de formació i ocupació «S’Ermita V», que gestiona el Consell de Mallorca, reben formació especialitzada en construcció de pedra en sec, una activitat que els permet aprendre un ofici tradicional i conèixer la cultura que l’envolta.

Aquest projecte de formació dual, adreçat a persones joves desocupades de 18 a 29 anys, es du a terme al Centre de Formació Refugi de Son Amer Centre FP SOIB ubicat a la finca de Son Amer–Escorca.

El departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports gestiona el projecte «S’Ermita V», finançat pel SOIB amb la participació del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu FSE+.

Actualment, el projecte compta amb la participació de 6 persones que es formen en l’especialitat de «Construcció de pedra en sec» amb el mestre marger José Fuentes Riera. Durant aquest primers mesos, l’alumnat treballador ha après feines de marger com trossejar, adobar i col·locar les pedres, construint una sèquia de drenatge.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard Martínez, ha remarcat la importància que els joves «aprenguin l’ofici de marger, perquè els joves agafin el relleu per mantenir viu el nostre patrimoni, els nostres paisatges de pedra en sec i per conservar-los».

Millora l’ocupabilitat de les persones joves desocupades

«S’Ermita V» és un projecte de formació dual que combina la formació teòrica i l’experiència pràctica remunerada en el marc del contracte de formació en alternança i té com objectiu millorar la qualificació professional i l’ocupabilitat de l’alumnat. El curs es va iniciar el 20 de març de 2024 i acaba el 19 de març de 2025, amb una durada de 12 mesos.

Aquest mateix alumnat, començarà en setembre la formació de forestal ja que s’impartiran dos certificats professionals: AGAR0309 (complet)
«Activitats auxiliars de conservació i millora de monts» i AGAR0108 (parcial) «Aprofitament forestal». Aprendran feines forestals com
manejar la desbrossadora i la motoserra, fer tancaments perimetrals, tractaments silvícoles, abatre arbres, entre altres.