Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca aborda la redacció del PIAT

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca aborda la redacció del PIAT

(21/09/2017)

Durant la reunió també s’ha presentat la nova convocatòria de subvencions de l’Impost del Turisme Sostenible, i s’ha presentat un document dels Bombers de Mallorca sobre la implementació de mesures de seguretat als carrers amb l’objectiu de prevenir possibles atemptats.

La capella de la Llar d’Ancians de General Riera, a Palma, ha estat l’escenari d’una nova reunió de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca. Durant la trobada, la qual ha estat presidida pel president del Consell, Miquel Ensenyat, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat en quin moment es troba la redacció del Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT). Garrido ha apuntat que després d'haver passat per exposició pública l'avanç del PIAT es començaran a analitzar les propostes que han arribat.

 

En aquest sentit, la intenció de la institució insular és que l'aprovació inicial del PIAT es faci a finals d'any. Una vegada aprovat, es tornarà a posar a exposició pública perquè tothom pugui dir la seva. El Consell treballa perquè aquest document tengui la màxima participació possible de tots els afectats, ja que s'ordena, territorialment, la principal activitat econòmica de Mallorca.

 

Ensenyat ha destacat que “un tema tant important com és el PIAT ha de ser tractat a l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca per tal de que aquests puguin dir-hi la seva abans de que s’aprovi de manera definitiva per part del ple del Consell”.

 

Durant l’assemblea, el secretari general de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, Josep Mallol, ha presentat la convocatòria de subvencions de l’Impost del Turisme Sostenible, a la qual poden presentar-hi projectes tots els municipis de les illes.

 

El cap del Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, ha presentat el document elaborat pels bombers de la institució insular sobre la implementació de jardineres o impediments als carrers dels municipis de l’illa amb l’objectiu de prevenir possibles atemptats. En aquest sentit, el document presentat explica de quina manera s’han de col·locar els elements per tal de permetre l’entrada dels vehicles dels Bombers de Mallorca davant una possible emergència i, al mateix temps, impedir l’entrada de vehicles que tenguin com a objectiu cometre un atemptat.

 

Per altra banda, durant la trobada d’avui el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles, ha presentat la memòria 2016 i del Pla d'Activitats 2017 del Consell Escolar de Mallorca. Finalment, l’Assemblea de Batles i Batlesses de l’illa ha aprovat una declaració institucional referent a la necessitat de modificar la regla de despesa existent.