Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’empresa concessionària Tirme amplia la seva flota de cotxes elèctrics

L’empresa concessionària Tirme amplia la seva flota de cotxes elèctrics

(27/04/2018)

La consellera Espeja ha destacat durant la presentació la importància de potenciar un canvi cap a la transició energètica

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha assistit avui dematí, juntament amb el director general de Tirme, Rafael Guinea, i  al gerent de Northgate Renting Flexible a Palma, Gregorio Bover,  a la presentació de la nova flota de vehicles elèctrics adquirits per l’empresa concessionària. Amb aquesta adquisició, Tirme passa a tenir 23 vehicles elèctrics, el que suposa el 87% de la seva flota.

“Esteim molt contentes que les empreses concessionàries del Consell de Mallorca apostin per aquest tipus de vehicles, tal i com també feim des de la institució insular. De fet, des del Departament de Medi Ambient ja està posada en marxa la compra de diferents cotxes elèctrics per a la mobilitat del personal”, ha dit Sandra Espeja.

Quasi un 25% dels gasos d’efectes hivernacle provenen dels vehicles de combustió interna (benzina i dièsel). La substitució dels vehicles de combustió per vehicles elèctrics es perfila com una de les millors alternatives per reduir les emissions de CO2, principal causant de l’efecte hivernacle. Els cotxes elèctrics són una aposta ambiental capaç de restaurar la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, un dels objectius de la UE per a 2030 i que pretén avançar cap a una economia baixa en carbó, dins de l’àmbit de la nova economia circular.

Concretament, amb l’adquisició d’aquests nous cotxes es reduirà el consum de combustible fòssil en un 27.000 litres anuals i es reduirà les emissions de CO2 a l’atmosfera unes 46 tones anuals.

Con esta adquisición de vehículos eléctricos se reducirá el consumo de combustibles fósiles en unos 27.000 litros anuales y se reducirán las emisiones de CO2 a la atmosfera en unas 46 toneladas anuales. Esta es la modesta contribución de TIRME a la transformación del sector del transporte para incrementar su eficiencia medioambiental, atendiendo a la gestión eficiente y al fomento de los medios de transporte de menor coste ambiental y energético como principio de actuación, reduciendo de esta forma su propia huella de carbono.