Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’equip de Govern del Consell «passa a l’acció» i marca els primers objectius polítics de la legislatura en una sessió de feina a Raixa

L’equip de Govern del Consell «passa a l’acció» i marca els primers objectius polítics de la legislatura en una sessió de feina a Raixa

(04/09/2019)

El Consell Executiu i els consellers electes del grups polítics que donen suport al Govern fixen el full de ruta de les polítiques en matèria social, territorial, cultural, de mobilitat i sostenibilitat ambiental, en una sessió que desenvolupa els Acords de Raixa en línies de feina definides, dos mesos després de la signatura, en aquest mateix indret emblemàtic de Mallorca

Les cases de Raixa han allotjat la primera sessió d’objectius que ha fet l’equip de Govern del Consell de Mallorca aquesta legislatura, encapçalat per la presidenta Catalina Cladera i les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot. L’equip de govern ha celebrat el Consell Executiu i, posteriorment, s’hi han incorporat els consellers i conselleres electes dels diferents grups polítics que donen suport al Govern per dur a terme una jornada de feina, en la qual s’han analitzat els objectius de la institució a través de la feina de diagnosi de les persones responsables de cada departament.

Cladera ha insistit en la necessitat que «el Consell esdevengui una institució plenament autonòmica, fet pel qual s’impulsa el procés de reforma de la Llei autonòmica de consells, que permetrà un Consell de Mallorca més útil i més proper». La presidenta del Consell ha destacat que «ara el Consell passa a l’acció, per fer més moderna la institució i més funcional per a la ciutadania i per als municipis».

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Bel Busquets ha insistit en l’objectiu de «convertir la cultura en un element de cohesió social, fent arribar esdeveniments a tots els racons de l'illa i impulsant polítiques que afavoreixin els processos creatius». En aquest sentit, el Teatre Principal serà un referent de produccions i creacions, dinamitzador del teixit i indústries culturals de Mallorca així com un referent a dins i fora de l'illa.

En matèria de política territorial, el Consell es fixa l’aprovació de la modificació del Pla Territorial de Mallorca, que entre altres qüestions, entrarà a delimitar en major mesura les zones de l’illa que han d’acollir la implantació de plantes de generació d’energies renovables, amb l’objectiu de poder arribar a l’any 2030 amb una capacitat de generació energètica del 50% a Mallorca amb energies renovables, ha avançat Busquets.

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha insistit en la importància d’incidir en una política de residus que «condueixi cap al tancament del cicle de l’economia circular», que activi el reciclatge i la millora de la gestió a partir de l’extensió de la recollida selectiva amb separació de matèria orgànica a tots els municipis amb l’horitzó de 2023. La derivada principal d’aquesta política també permetrà reduir la incineració de residus orgànics.

Ribot també ha destacat el reforç de la ruta de pedra en sec amb la creació de refugis nous, començant pel que ja hi ha projectat a la zona del Galatzó. Una política que té a veure amb la valoració del potencial turístic de Mallorca a través del nou pla de promoció turística, que comptarà amb la col·laboració del sector públic i privat, i que es presentarà dins el primer trimestre de 2020.