Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'escola de mestres d'aixa del consell potencia els materials sostenibles per a la navegació a l'illa

L'escola de mestres d'aixa del consell potencia els materials sostenibles per a la navegació a l'illa

(03/12/2019)

"La fusta i la vella llatina ens permeten fugir del plàstic i dels motors" assegura Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient

El consell rep informació i objectes com motlles i patrons d'embarcacions per reparar i construir embarcacions tradicionals mallorquines.
Reforçar les tècniques tradicionals aplicades a la navegació, recuperar la tradició en la construcció sostenible de diferents models i aprofitar el coneixement de mestres d'aixa ja jubilats seran, entre d'altres, alguns dels objectius de l'escola de mestres d'aixa del Consell.
La institució insular es proposa digitalitzar tot aquest llegat i ordenar totes les peces que han arribat i continuen sent objecte de donacions per part dels tècnics més veterans. Un treball tradicional que els nous temps va fent que a poc a poc desapareguin però que el Consell té la ferma voluntat de mantenir ben viu.
La construcció de nous prototips de vela llatina que fa el Consell, es fan amb fustes tallades amb els corresponents vistiplaus ambientals i fustes ecològiques les quals es sap d'on provenen. El "Nuevo Tomás" és una barca de bou que també està sent restaurada amb criteris de sostenibilitat. Per arribar a construir una barca s'utilitzen els dissenys fets a mà alçada que han estat donats per mestres d'aixa. Tot seguit es fa una maqueta per saber com serà exactament aquell vaixell. Els coneixements i estris dels mestres d'aixa seran el valor de la futura escola.

Podeu visitar el taller amb cita prèvia cridant al 630 47 73 47. Els horaris són els divendres de 8.00¿h a 14.00¿h