Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’exposició Aïllats: Les Terres Soviètiques del cercle polar, de Tomeu Coll, s’inaugura dimecres a la Misericòrdia

L’exposició Aïllats: Les Terres Soviètiques del cercle polar, de Tomeu Coll, s’inaugura dimecres a la Misericòrdia

(27/06/2022)

La mostra romandrà oberta del 29 de juny al 24 de setembre

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han presentat avui l’exposició fotogràfica Aïllats: Les Terres Soviètiques del cercle polar, acompanyades de l’artista Tomeu Coll. La mostra, instal·lada la planta baixa i la primera planta de les sales expositives de la Misericòrdia, romandrà oberta del 29 de Juny al 24 de setembre.

L’exposició consta d’una selecció de fotografies fetes per Tomeu Coll quan, durant els anys 2008 I 2009, va estar explorant i investigant com era i què podia significar per a la vida de les persones, viure aïllats de la resta del món. Segons ha explicat, es va dirigir al cercle polar, una de les zones precisament més aïllades i despoblades de la Terra, i que curiosament no està envoltada de la mar, sinó de neu, i permafrost (capa de gel permanent del subsòl).

La ciutat de Vorkutà és protagonista d’aquest treball fotogràfic documental, que dona una mica de llum sobre el conflicte actual amb Rússia i les matèries primeres com ara el gas, ja que la principal exportació energètica d’aquesta zona de l’Àrtic està directament relacionada amb l’actualitat. La planta extractora de gas i el gasoducte que el condueix fins a Europa, conegut com el Nord Stream II, és un dels principals motius de les notícies de la geopolítica mundial que s’està duent a terme.

La inauguració serà dimecres a les 19.00 hores a la planta baixa de les sales multiús del Centre Cultural la Misericòrdia, entrada per plaça de l’Hospital, 4.