Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’hipòdrom Son Pardo ha acollit una de les jornades de carreres més destacades de l’any, el Grand Prix des Baléares

L’hipòdrom Son Pardo ha acollit una de les jornades de carreres més destacades de l’any, el Grand Prix des Baléares

(29/09/2019)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presenciat les carreres, en què ha resultat guanyadora l’egua Billie de Montfort, de Gabriel Gelormini

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, acompanyades pel president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluis Socias, han assistit a l’Hipòdrom Son Pardo una de les jornades de carreres més destacades de l’any, el Grand Prix des Baléares.

Organitzada conjuntament entre la Federació Espanyola de Carreres al Trot i la Federació Francesa, constituïa la tercera etapa del Circuit de promoció de la raça francesa a Europa. N’ha resultat guanyadora una de les favorites, l’egua Billie de Montfort, de Gabriel Gelormini, amb un temps d´1´14´´4. Blues d´Ourvile ha finalitzat segon i Eridan tercer, a 1´14´´5 i 1´14´´9 respectivament. El cavall resident a Mallorca que ha aconseguit la millor posició ha estat Usert du Landret, amb Toni Frontera, que ha acabat sisè.

Finalitzada la carrera, Dominique le Bellaige, president de la Federació francesa, acompanyat per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el president de la Federació Espanyola de Carreres al Trot, Joan Llabata, i el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías, han lliurat un trofeu i una flassada commemorativa al guanyador de la prova.

El Grand Prix des Baléares constitueix la segona carrera més important del calendari de trot de les Illes, amb una dotació de 50.000 euros en premis i la participació d’alguns dels millors cavalls francesos del moment, nou d’ells arribats en avió expressament per córrer aquesta prova. La màxima inscripció permesa en aquesta carrera, millor que en altres etapes del tour, demostra no sols el bon nivell esportiu de Mallorca sinó que les instal·lacions de Son Pardo són competitives en l’àmbit europeu.

Els mateixos menadors del Grand Prix des Baléares han corregut una prova de revenja, amb la particularitat que ho han fet a regnes de ponis, la qual cosa ha fomentat un ambient distès entre els corredors.