Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'humor absurd i surrealista arriba al Teatre Principal amb “Frashka!!!”

L'humor absurd i surrealista arriba al Teatre Principal amb “Frashka!!!”

(25/02/2015)

La Sala Petita acollirà els propers dissabte 28 de febrer i diumenge 1 de març tres funcions d'aquest espectacle coproduït per Pometes Teatre i Teatrix

La Sala Petita del Teatre Principal acollirà els propers dissabte 28 de febrer i diumenge 1 de març tres funcions de l’espectacle “Frashka!!!”, una coproducció de Pometes Teatre i Teatrix, que té en l'humor absurd i surrealista el seu principal atractiu.

“Frashka!!!” ha estat presentat avui matí per Pablo López, adjunt a la direcció artística del Teatre Principal, que ha estat acompanyat per Josuè Guasch i Toni Fullana, els dos actors del muntatge.

López ha destacat que aquesta obra està  adreçada a tots els públics però especialment a un “públic entre adolescent, juvenil i adult, una franja de públic que és tan difícil de definir com d’ocupar amb la programació”. En qualsevol cas, ha assegurat López, “es tracta d’una obra molt divertida, de teatre gestual sense paraules, encara que no sense sons ni renous”.

Josuè Guasch, responsable de Teatrix i que acumula una trajectòria professional que l’ha duit a treballat amb companyies com Els Joglars o la de Josep Maria Flotats, ha explicat que “ja fa temps que amb Toni Fullana volíem fer un espectacle de clown per a adults, i després de diverses propostes ens va sortir “Frashka!!!, que és per a tota la família, un espectacle de teatre gestual, el que fa que l’acció i el moviment siguin els vertaders protagonistes”.

Per a Toni Fullana, és tracta “d’una obra d’humor intel·ligent, perquè el teatre de l’absurd és el més intel·ligent de tots els humors. No usam els tòpics habituals per fer riure com el sexe o l’escatologia” sinó que amb “Frashka!!!” exploren nous “universos de la imaginació”.

La posada en escena és una original aposta pel món del còmic i de la il·lustració i és que tota l’escenografia i els elements d’atrezzo són dibuixats i pintats, especialment amb els colors taronja, blanc i negre.

En definitiva, al llarg de la hora i quart dura l’espectacle es van succeint una dotzena d’historietes i gags que proposen “situacions surrealistes i absurdes que són resoltes amb situacions més surrealistes i més absurdes”, asseguren Fullana i Guasch. Així, l’acció es va desenvolupant en un bar, un rodatge d’un western, el carrer o un jardí molt especial.

“Frashka!!!” s’estrenarà el dissabte 28 de febrer a les 21 hores a la Sala Petita. I el diumenge 1 de març hi haurà dues funcions més, a les 12 hores i a les 18 hores.