Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS assumeix la gestió de la nova residència per a persones majors de Pòrtol que acollirà 100 persones dependents

L’IMAS assumeix la gestió de la nova residència per a persones majors de Pòrtol que acollirà 100 persones dependents

(24/11/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera ha anunciat que estarà en marxa entre els mesos d’abril i maig del 2022 i que crearà més de 150 llocs públics de feina

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials assumirà la gestió de la residència per a persones majors de Pòrtol (Marratxí) que acollirà un total de 100 persones dependents. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha anunciat que aquest recurs estarà en marxa entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve i que donarà feina a més de 150 treballadors públics.

 "Les institucions que som aquí tenim molt clar que l'atenció a persones majors amb dependència és pilar fonamental de les nostres polítiques, per això enfortim els serveis públics, posant en marxa noves residències públiques com aquesta, la primera a Marratxí i les de Son Martorell o Miquel Mir d'Inca, i també ampliant l'atenció domiciliària a persones amb dependència", ha assenyalat Cladera, durant l’acte d’entrega simbòlica de claus per part de la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago.

La residència de Pòrtol és d’un projecte que s’ha construït gràcies a la col·laboració entre institucions, ja que l’Ajuntament de Marratxí va cedir el solar on s’ubica aquest centre i el Consell de Mallorca i el Govern l’han finançat al 50 % a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials. El cost de la residència han estat 8,5 milions d’euros, 4 dels quals els ha aportat l’IMAS.

“La residència de Pòrtol forma part de l’ampliació de la xarxa residencial prevista en l’Estratègia d’Inversions de les Illes Baleares 2030. Juntament amb el Govern, crearem 400 noves places residencials amb atenció especialitzada en recursos sociosanitaris per a aquelles persones que presentin major dependència i que per la seva situació requereixi d’institucionalització”, ha explicat la presidenta del Consell de Mallorca.

De les 100 places de la residència, 70 estan concertades per la Conselleria d'Afers Socials i Esports. L'equipament el gestionarà a partir d'ara el Consell Insular de Mallorca a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). A aquest centenar de places se sumaran 160 més que es crearan quan acabin les obres de Son Martorell a Ciutat Jardí (120 places) i de la Miquel Mir, d’Inca (40).

Cladera ha remarcat que l’IMAS gestionarà la residència seguint el seu nou Model d’Atenció Centrat en la Persona, que conjuga la necessitat d’assistència sanitària i d’intimitat de la gent gran, amb la necessitat de companyia i convivència. En aquesta línia, la residència està construïda amb uns mòduls de convivència de 20 places cada un, perquè les persones residents gaudeixin així d’un ambient més íntim i familiar entre la resta d’usuaris i del personal.  “A través de l’IMAS, apostem clarament per un model d’atenció centrat en la persona per a que tingui a ca seva i en el seu entorn habitual de vida, la mateixa atenció que tindria en una residència, que és el que vol la majoria dels nostres majors”. El SAID enguany arribarà a prop de 300 usuaris de 38 municipis. 

“Des del Consell seguirem apostant decididament per reforçar els serveis públics i posar a les persones, en aquest cas la gent gran,  en el centre d’acció de tots els recursos que mobilitzem”, ha afegit la presidenta del Consell de Mallorca. La residència de Pòrtol és una mostra més del compromís del Consell amb les persones majors i també una clara aposta per uns serveis socials públics i de qualitat. 

En l'acte d’aquest dimecres, a més de la presidenta del Consell de Mallorca i la consellera d'Afers Socials i Esports, ha assistit per part del Consell de Mallorca la presidenta de l’IMAS, Sofía Alonso, el conseller de Presidència, Javier de Juan. De la Conselleria d’Afers Socials han assistit el director general d'Atenció a la Dependència, Gori Molina, el director general de Planificació, Equipaments i Formació, Juan Manuel Rosa i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Juan Manuel Martínez. I per part de l'Ajuntament de Marratxí, el batle de Marratxí Miquel Cabot i la regidora de Benestar Social i Igualtat, Aina Amengual. A més també hi ha hagut representants d'entitats de la tercera edat convidades per l’Ajuntament. D’altra banda, per donar a conèixer aquest nou recurs aquest dimecres s’han organitzat una jornada de Portes Obertes perquè els veïnats del municipi coneguin les noves instal·lacions.

Vídeos

Residència