Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS conclou una nova edició del projecte de formació i ocupació Raixa 2021 destinat a persones amb diversitat funcional

L’IMAS conclou una nova edició del projecte de formació i ocupació Raixa 2021 destinat a persones amb diversitat funcional

(30/06/2022)

El curs finançat pel SOIB combina una part didàctica específica amb treball remunerat i cerca l’accés al mercat laboral en igualtat d’oportunitats.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), a través de la seva àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social, ha conclòs per cinquè any consecutiu el projecte mixt de formació i ocupació Raixa 2021, que s'inclou en el programa SOIB 30 Formació i Ocupació. Un total de 10 alumnes, tots majors de 30 anys, inscrits com a demandants d'ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33 %, han participat en l’edició 2021-2022 del curs que ha acabat avui.

«L'ocupació és un factor essencial per a la inclusió social de les persones amb discapacitat. Aquest projecte ens permet donar-los una qualificació professional i dotar-los de les habilitat laborals necessàries per poder accedir al mercat laboral en igualtat d’oportunitats», ha destacat la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso. 

La durada del programa, que va començar l’octubre, ha estat de nou mesos en els quals s’han combinat la part didàctica amb treball efectiu remunerat. Fet que ha possibilitat que l’alumnat posàs en pràctica tots els coneixements adquirits durant la formació, alhora que ha contribuït a recuperar els espais agrícoles de la finca de gestió pública i a mantenir-ne els jardins en bones condicions.

Aquest curs gestionat per l’IMAS es va posar en marxa l’any 2017, compta amb la participació del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i està finançat pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), amb una quantitat màxima prevista en aquesta edició de 92.480,85 €. 

Concretament, el curs ha inclòs l’aprenentatge pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 d’auxiliar d’activitats en agricultura (de 330 hores) i AGAO0108 d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (de 250 hores). A més, durant el curs també s’ha fet un seguiment psicosocial dels participants i s’han treballat les habilitats laborals per dur a terme una atenció integral que els faciliti incorporar-se en el mercat professional.   
Fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb diversitat funcional és un objectiu prioritari per a l’IMAS. En aquest sentit, la institució insular du a terme des del 1991 diferents projectes, iniciatives i actuacions directes de formació per a l’ocupació amb la finalitat de possibilitar a la part del col·lectiu en edat de recerca de feina l’accés a treballs estables i qualificats.

A més, dels 10 alumnes que han pogut seguir el curs Raixa 2021, unes altres 10 persones s’han format a la seu central de l’IMAS per obtenir el certificat de professionalitat d’Auxiliar de Cuina i la institució insular té concertades 1.170 places de serveis ocupacionals amb 10 entitats del tercer sector social.