Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS destinarà més recursos que mai a l’atenció de les Persones amb Discapacitat

L’IMAS destinarà més recursos que mai a l’atenció de les Persones amb Discapacitat

(29/11/2023)

El Consell de Mallorca invertirà l’any que ve 1 de cada 2 euros al desenvolupament de polítiques socials i incrementa en un 17% la despesa vinculada amb aquesta partida al 2024

El pressupost de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per al 2024 contempla un augment sense precedents en la inversió de recursos, serveis i programes destinats a l’atenció de les persones amb discapacitat i les seves famílies. En concret, l’IMAS destinarà 79,6 milions d’euros a la direcció insular de Persones amb Discapacitat amb l’objectiu de fer efectius els compromisos acordats al Pacte per a les Persones amb Discapacitat 2022-2024, firmat amb les 4 federacions i les 26 entitats de l’àmbit que fan feina a Mallorca i, que recullen un increment dels preus de les places i la millora de les condicions salarials dels professionals. 

«El compromís de l’IMAS amb la feina que desenvolupen aquestes entitats és ferma. Són una part essencial dels serveis socials de l’illa i per aquest motiu hem d’invertir recursos, temps i esforços en ajudar-los a engegar la  feina que fan i treballar mà a mà per oferir a cada persona l’atenció específica i personalitzada que necessita», ha dit en conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez.  

Per tal d’afavorir la sostenibilitat de la prestació dels serveis, garantir-ne l’accés de les persones que els necessiten i millorar les condicions en la concertació de places per poder oferir aquest model de cures, l’IMAS incrementa en prop de 13,4 milions d’euros els comptes previstos per l’any que ve a l’àrea que els gestiona. Una quantitat que suposa un increment del 17% respecte dels doblers destinats al 2023. 

Els pressuposts dissenyats pel Consell de Mallorca per a l’any 2024 venen marcats, principalment, per una aposta clara de reforç de les polítiques socials. La inversió arriba a una xifra rècord en la història del Consell de Mallorca: 646 milions d’euros i més del 54% estan destinats a polítiques socials. 

«Aquests pressuposts històrics tenen la voluntat ferma de fer créixer i millorar els serveis socials pensant en tot moment en poder donar a cadascú allò que necessita, estan dissenyats també per dignificar el sector i per crear noves oportunitats», ha destacat Sánchez.

En concret, la institució insular destinarà 1 de cada 2 euros al desenvolupament de polítiques socials dirigides a les persones. Dins els pressuposts generals del Consell de Mallorca es contempla la partida econòmica adreçada a l’IMAS, que al 2024 supera els 287,3 milions d’euros, un 4,5% més que al 2023.