Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS es suma a la setmana de l’Alzheimer

L’IMAS es suma a la setmana de l’Alzheimer

(16/09/2019)

La residència Oms/Sant Miquel que gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), organitza aquesta setmana una sèrie d’activitats que sota el lema «Setmana en lilAZ» tenen com a principal objectiu donar a conèixer la tasca que es duu a terme des del centre i sensibilitzar la societat sobre l’Alzheimer, coincidint amb la celebració, el proper 21 de setembre, del dia internacional d’aquesta malaltia.

En concret des del centre, es duen a terme diferents activitats adreçades tant Al públic en general, com als familiars, residents i usuaris, tant de la residència com del centre de dia, la majoria dels quals pateixen Alzheimer o algun altre tipus de malaltia degenerativa.

En aquest sentit, el dimarts dia 17 i el dijous 19 de setembre a les10:30 hores, es durà a terme una jornada de portes obertes on aquelles persones interessades podran conèixer de primera mà les instal·lacions i els diferents programes i serveis que  acullen. Així mateix, estan programades diferents sortides amb els residents i les seves famílies, com una passejada pel centre de Palma el dimarts o un dinar previst pel divendres i el tradicional concert de la Banda Militar de la Comandància Genera de Balears al claustre de Santa Margalida, que tendrà lloc el dimecres a les 11 h.

A les instal·lacions de la residència estan previstes també una sèrie d’activitats adreçades als usuaris del centre, com el concert del grup Som d’Aquí, que ha donat avui el sus a les celebracions o dos tallers, un de cuina adaptada, el dijous a les 11h i un altres d’estètica i maquillatge, el divendres també a les 11h.

D’altra banda, des de la direcció insular de Gent Gran de l’IMAS es dóna suport a altres activitats com l’exposició Sempre al teu costat. Una història de vida sobre una persona amb Alzheimer de Pep Pérez Castelló, professor del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que s'inaugura el 20 de setembre a les 20.00 hores a l'Edifici Sa Riera de la UIB. Així mateix Sofia Alonso, directora insular de Gent Gran, participarà en el col·loqui que s’organitza amb motiu de l’estrena del documental amb el mateix títol, que tendrà lloc  el 18 de setembre a les 20.00h al Centre de Cultura de Sa Nostra.