Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS expedeix un total de 664 nous títols de família nombrosa durant el primer semestre de 2015

L’IMAS expedeix un total de 664 nous títols de família nombrosa durant el primer semestre de 2015

(13/08/2015)

Amb aquests nous 664 títols expedits a Mallorca ja hi ha en vigor un total de 12.665 famílies que es beneficien dels avantatges que suposa tenir el títol de família nombrosa.

Durant el primer semestre de 2015, des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) s'han tramitat un total de 664 títols nous de família nombrosa (618 de categoria general i 46 de categoria especial) i se n'han renovat 1.255 (955 de categoria general i 300 de categoria especial).

 

Actualment un total de 12.665 famílies compten amb el títol de família nombrosa en vigor a Mallorca i poden beneficiar-se dels avantatges que implica la seva situació, segons les dades de l'IMAS. D'aquestes 12.665 famílies, 11.302 són famílies nombroses de categoria general i 1.363 de categoria especial.

 

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha destacat la bona acollida que té a Mallorca el carnet de família nombrosa. En aquest sentit, Puigserver ha assegurat que “la intenció de l’equip de l’IMAS és la de donar a conéixer al máxim aquest servei per tal de que totes les famílies nombroses de Mallorca pugui beneficiar-se dels seus avantatges”.

 

Pel que fa a la nacionalitat, la majoria dels títols en vigor d'aquest primer semestre de 2015 són de nacionalitat espanyola. Concretament, a categoria general de les 11.302 famílies 8.556 són de nacionalitat espanyola, mentre que de les 1.363 de categoria especial,  són espanyoles 833.

 

Cal recordar que el Consell de Mallorca, a través de l'IMAS té les competències  de  concessió i la renovació dels títols de família nombrosa, així com la informació sobre les prestacions i serveis de què es poden beneficiar els seus titulars.

 

D’acord amb el que estableix la llei, un títol de categoria general fa referència a les parelles que tenen o bé tres o quatre fills, o bé dos fills però un d’ells amb discapacitat. Les categories especials són les famílies amb cinc fills o més i les de quatre fills, dels quals 3 procedeixin d'un mateix part, o bé no superin uns determinats ingressos.

 

Igualment, el pròxim dia 17 d'agost entrarà en vigor la modificació de la Llei 40/2003 de protecció a les famílies nombroses incloses a la Llei 26/2015, segons la qual el títol seguirà en vigor sempre que almanco un dels fills continui complint els requisits legalment establerts tot i que els seus germans majors ja no puguin beneficiar-se del títol. Aquesta modificació només serà aplicable als títols que es trobin en vigor a partir del 17 d'agost.