Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i la Fundació Futbol Balear col·laboren per al foment de l'acolliment familiar

L'IMAS i la Fundació Futbol Balear col·laboren per al foment de l'acolliment familiar

(30/03/2015)

Catalina Cirer i Miquel Bestard han signat aquest matí un conveni per al desenvolupament de la campanya “Compartiràs el teu cor”

La consellera de Benestar Social i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer i el responsable de la Fundació Futbol Balear, Miquel Bestard, han signat aquest matí un conveni per al desenvolupament d'una campanya de conscienciació de famílies per a l'acolliment de menors que sota el lema “Compartiràs el teu cor”, durà a terme la Fundació.

 

En concret, la Fundació Futbol Balear cedeix a l'IMAS l'ús d'un espai a la seva pàgina web (a través de la pàgina de la Federació de Fubtol de les Illes Balears), on es podrà visualitzar la campanya de captació de famílies acollidores. Així mateix, la mateixa Fundació s'ha encarregat de dissenyar els diferents documents publicitaris, com l'espai de la web, o anuncis per a revistes del sector i cartells per a les trobades i instal·lacions esportives.

 

Per la seva part l'IMAS, des de la secció d'Acolliments de l'àrea de Menors, Família i Igualtat, s'encarregarà de l'assessorament, la supervisió i el treball tècnic necessari per a l'elaboració dels continguts i de qualsevol document que la campanya generi, així com de fer el seguiment i la supervisió del desenvolupament de la campanya, a més d'informar i atendre les famílies interessades.

 

La consellera ha explicat que “sempre és positiu que altres entitats s'impliquin en aquest projecte” i ha agraït la col·laboració de la Fundació Futbol Balear, entre altres coses, perquè la seva pàgina web “és una de les més visitades per un perfil de famílies amb fills que són susceptibles d'incorporar-se al nostre banc de famílies d'acollida”. Per la seva part, Bestard s'ha mostrat molt satisfet de poder col·laborar amb aquesta campanya “perquè des de la Federació i des de la Fundació sempre ens hem volgut implicar en temes socials”.

 

Des de la Fundació Futbol Balear s'ha contactat amb diversos mitjans de premsa escrita per a la cessió d'espais publicitaris per a aquesta campanya en les seves respectives publicacions.

 

Com a institució responsable dels serveis socials de Mallorca, l'IMAS té entre les seves competències la protecció dels menors i una de les iniciatives que sempre s'han potenciat és la figura de l'acolliment familiar. Durant el 2014 es varen formalitzar 76 nous acolliments al programa de Famílies Cangur (acolliments temporals) i altres 10 al programa de Famílies Niu (acolliment permanent amb família aliena). Amb aquesta campanya es volen incrementar aquestes xifres i afavorir l'acolliment d'infants majors de 6 anys, ja que s'ha aconseguit que els menors d'aquesta edat no hagin de romandre en un centre i puguin estar sempre amb una família mentre es normalitza la seva situació o s'adopten les mesures necessàries per cada cas.