Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS impulsa programes de formació per a la inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social per valor de 848.000 euros

L'IMAS impulsa programes de formació per a la inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social per valor de 848.000 euros

(09/06/2017)

L’administració insular ha tret a licitació els programes als quals opten un total de 8 entitats per tal d’impartir 23 cursos d'ocupació i tallers formatius per al curs 2017-2018.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha tret a licitació la contractació del nou servei per al desenvolupament dels programes de formació per a la inserció social i laboral de persones en situació de risc d'exclusió social. En concret, els programes s'adrecen als usuaris del Servei Especialitzat d'inserció social i laboral (SEISL), amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de reinserció d'aquest col•lectiu. El pressupost base d'aquesta licitació és de 848.400 euros.

Les vuit entitats que opten a desenvolupar el programa són Creu Roja, Fundació per a la Formació i la Recerca, Patronat Obrer, Grec, Deixalles, Associació Pa i Mel, Aula Cultural i Naüm. L'entitat que obtingui la licitació haurà de dur a terme 23 cursos d'ocupació i talles formatius durant el curs 2017-2018. En concret, es tracta de 17 cursos d'ocupacions de tasques auxiliars, 2 cursos d'ocupació de tasques tècniques i 4 tallers formatius. En el cas dels tallers aquests es repetiran mensualment durant els nous mesos del curs.

El principal objectiu de l'IMAS amb la convocatòria d'aquests programes formatius és el d'oferir mecanismes de suport a les persones en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió, per tal de donar resposta a les necessitats socials bàsiques. Així mateix, també es vol facilitar la inserció i reinserció d'aquest col•lectiu, millorant les seves condicions d'accés al mercat laboral normalitzat.

D'aquesta manera, els cursos es divideixen en dues modalitats, d'una banda els cursos de formació especialitzada per a l'adquisició de competències professionals (17 cursos d'ocupació de tasques auxiliars i 2 cursos d'ocupació de tasques tècniques) i d'una altra banda 4 tallers formatius per a l'adquisició d'hàbits i habilitats socials i laborals.

Pel que fa a l'àmbit territorial de desenvolupament dels cursos està previst que els cursos d'ocupació es duguin a terme a Palma, Calvià i Andratx, a l'àrea de Tramuntana i de Llevant, Comarca de Raiguer i Nord i les mancomunitats des Pla i Migjorn.