Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La col·laboració interinstitucional possibilitarà la millora de l’espai urbà de Manacor

La col·laboració interinstitucional possibilitarà la millora de l’espai urbà de Manacor

(10/03/2021)

  • S’invertiran 662.550 euros en la remodelació del carrer Lleó XIII
  • El Consell també ha aportat 116.645 euros a l’Ajuntament per facilitar l’accés al Museu d’Història de Manacor

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han visitat la zona urbana del municipi on es desenvoluparà un projecte de reforma integral gràcies a la col·laboració interinstitucional.

Amb un pressupost de 662.500, l’Ajuntament de Manacor planifica remodelar el carrer Lleó XIII, via que uneix la plaça de la Mora i la plaça de Sant Jaume, millorar-ne el paviment convertint el carrer en uniplataforma, l’enllumenat i el mobiliari urbà, i cobrir les despeses de redacció tècnica i de direcció de les obres.

És una actuació cofinançada pel consistori, el Consell i el Govern balear a través de la convocatòria pluriennal 2020-2023 específica per a la reactivació econòmica municipal després de la crisi per la covid-19.

Per tant, és un pla d’inversió municipal en coordinació i amb cofinançament dels tres nivells d’administració. El Govern balear i el Consell Insular aporten 441.666,67 euros al 50 % i l’Ajuntament els 220.833,33 restants. La finalitat de la convocatòria era fomentar actuacions de sostenibilitat i eficiència urbana en els municipis.

El conseller Alzamora ha assegurat que els ajuntaments «compten amb el suport tècnic i també econòmic del Consell per poder dur a terme millores en els serveis i les instal·lacions municipals a través de diverses convocatòries d’ajudes que, per al període de 2020-2023, sumen 44,3 milions d’euros». A més, ha afegit: «en un moment com l’actual és necessari que les institucions col·laborem i destinem el màxim possible de recursos a mantenir i reactivar l’activitat econòmica. La situació que vivim exigeix una resposta de les administracions, i que sigui ràpida».

Per la seva banda, el batle Miquel Oliver, ha manifestat la seva satisfacció per la col·laboració del Consell de Mallorca i ha assegurat que «volem que Lleó XIII es converteixi en un eix cívic que uneixi l’estació de tren amb el centre de la ciutat, per això aquest projecte és tan important».

Els han acompanyat Núria Hinojosa, delegada d'Urbanisme; Mateu Marcé, delegat de Cultura; i els directors insulars de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, i de Suport i Gestió Municipal, Miquel Lluís Mestre.

Millora de l’accessibilitat al Museu d’Història de Manacor

Per altra banda, el marc de la convocatòria d’ajudes per a obres i serveis de competència municipal, el Consell ha aportat 116.645 euros per a la construcció d’un ascensor a l’edifici del Museu d'HIstòria de Manacor. Des del passat mandat, una de les prioritats d’aquestes convocatòries de subvencions de la institució insular és millorar l’accessibilitat dels espais públics de Mallorca.