Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió de Patrimoni sol·licitarà nous informes tècnics per decidir sobre la protecció com a Bé Catalogat del monument al creuer "Baleares"

La Comissió de Patrimoni sol·licitarà nous informes tècnics per decidir sobre la protecció com a Bé Catalogat del monument al creuer "Baleares"

(13/06/2017)

La proposta de la Ponència Tècnica de protegir com a Bé Catalogat aquest monument de la plaça de Sa Feixina de Palma s'ha retirat de l'ordre del dia de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, que s'ha celebrat avui. La decisió queda a l'espera de nous informes tècnics que analitzin els possibles valors culturals, artístics o estètics de l'element i que se sol·licitaran a l'Ajuntament de Palma i a la UIB, aquesta darrera com a òrgan consultiu de referència així com estableix la Llei de Patrimoni de les Illes Balears.

El vicepresident primer i president de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, Francesc Miralles, ha explicat que la proposta que va elevar la setmana passada la Ponència Tècnica de Patrimoni de declarar Bé Catalogat el monument al creuer "Baleares" presenta dubtes tant a nivell de procediment com de contingut.

 

Des del punt de vista de procediment, s'està pendent de la resolució del contenciós que ha presentat l'Ajuntament de Palma en contra de la incoació d'aquest expedient. 

 

Pel que fa al seu contingut, Miralles ha explicat que "la proposta jurídica que eleva la Ponència Tècnica no es fonamenta en cap informe tècnic del Departament de Patrimoni" i ha afegit que "a dia d'avui no hi ha cap informe històrico-artístic dels tècnics de Patrimoni que avalin la protecció com a Bé Catalogat d'aquest monument".

 

"Volem saber què tenen a dir els tècnics de l'Ajuntament de Palma i també la Universitat de les Illes Balears perquè els membres d'aquesta Comissió de Patrimoni puguin prendre una decisió amb totes les garanties. Entenc que hi ha qui té pressa a conèixer com acabarà tot aquest procediment, però vull pensar que el millor per al bé de tots és fer-ho amb totes les garanties possibles, amb un suport tècnic i jurídic adequat". 

 

Miralles ha assegurat també que no caducarà l'expedient, tenint en compte que el termini per resoldre'l acaba el pròxim 21 de juliol.

 

"Ens han segrestat el debat entorn als valors patrimonials del monument al creuer Baleares", ha advertit Miralles, "el debat d'esbucar o de si està adaptat a la Llei de Memòria Històrica no és competència d'aquesta comissió, que s'ha de pronunciar únicament i exclusivament sobre si Sa Feixina reuneix o no els valors especials suficients per ser un Bé Catalogat". 

 

La sessió de la Comissió Insular de Patrimoni Històric s'ha celebrat aquest matí al Centre Cultural de la Misericòrdia i ha obert les portes al públic assistent -entre ells, membres de l'associació Memòria de Mallorca- que han pogut presenciar el debat dels diferents representants polítics que formen part d'aquesta comissió.