Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió de Seguretat Vial dels Ciclistes, integrada pel Consell i altres entitats i organismes, fa balanç de les actuacions en les carreteres i els centres escolars

La Comissió de Seguretat Vial dels Ciclistes, integrada pel Consell i altres entitats i organismes, fa balanç de les actuacions en les carreteres i els centres escolars

(28/04/2015)

El 2014 es va invertir més de 6 milions d’euros a millorar el ferm de les carreteres i el 2015 se’n preveuen 10 milions més

La Comissió de Seguretat Vial dels Ciclistes, impulsada pel Consell de Mallorca  i integrada per representants de Carreteres i Esports de la institució insular, Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Direcció Provincial de Trànsit, Guàrdia Civil, Agència de Turisme Balear, Institut de Seguretat Pública, Federació Empresarial d’Hotelers de Mallorca i IB3 Ràdio, s’ha reunit avui per fer balanç de les actuacions realitzades durant els darrers dos anys per a la protecció dels ciclistes a les carreteres de l’illa.

 

A la reunió, presidida pel vicepresident de Cultura Patrimoni i Esports, s’ha exposat la feina feta tant en matèria de carreteres com d’esports per millorar la seguretat dels ciclistes.

 

Durant l’any 2014, des de la Direcció Insular de Carreteres s’ha realitzat una vintena d’actuacions a la xarxa en vies molt transitades pels ciclistes i que formen part de les seves rutes habituals. En concret, s’ha duit a terme el reforç del ferm de les carreteres Manacor-Sant Llorenç, Cap de Formentor, Menut, Tolleric, Muro-Sineu, Inca-Lloseta, Campos-Santanyí, Son Servera-Ma-15 i Llubí-sa Pobla. També s’han millorat els vorals a la Ma-13A de Festival Park a Binissalem i s’ha creat un tram de ruta cicloturista entre Felanitx i Portocolom. Una actuació molt important ha estat l’enllumenat del túnel de Monnàber, una de les principals reivindicacions del col·lectiu ciclista. Totes aquestes obres han tingut un pressupost de més de 6 milions d’euros.

 

Així mateix, les obres en carreteres com el nou enllaç del Molinar, ja en funcionament, i el desdoblament de la Ma-30 incorporen un carril bici segregat.

 

Enguany, la inversió per millorar les carreteres utilitzades pels ciclistes serà d’uns 10 milions. Així, al 2015,  ja s’ha duit a terme la millora del ferm del coll de sa Creu i de la carretera Algaida-Sencelles i, en aquest moments, s’executa Selva-Moscari-Campanet.

 

I en projecte hi ha la millora del paviment de les carreteres Muro-Santa Margalida, Palmanyola-Sóller, Randa-Cura, Fornalutx-túnel de Monnàber, carretera Vella de Bunyola, Pollença-Port de Pollença i Selva-creuer de Mancor. També es realitzarà l’ampliació de vorals de Son Real-Artà i Palma-Sineu.

 

Els reforços de ferm de les carreteres que es fan inclouen sempre els vorals, que és per on circulen els ciclistes i als quals es garanteix un espai de seguretat.

    

Igualment, en nombroses carreteres s’ha instal·lat el senyal de trànsit per informar sobre la distància de seguretat d’1,5 metres que hi ha d’haver entre els vehicles i les bicicletes. Aquests senyals ja es poden veure a les carreteres amb major trànsit de ciclistes arreu de l’illa.

 

La Direcció Insular d’Esports, per la seva banda, ha desenvolupat el programa als centres escolars de Mallorca d’una unitat didàctica d’educació viària i activitats al parc mòbil per impartir aquests tallers de conscienciació sobre seguretat viària entre els infants de Mallorca, que ja es du a terme als col·legis.   En aquest programa hi han participat entre 2014-2015 24 municipis i 27 centres escolars.

 

També s’ha continuat la campanya als mitjans de comunicació sobre les normes  de conducció dels conductors i dels ciclistes.

 

La  Comissió de Seguretat Vial dels Ciclistes ha valorat avui positivament totes aquestes actuacions.