Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, inaugura a Inca la jornada sobre arquitectura “Urbana 02: La Ciutat Productiva”

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, inaugura a Inca la jornada sobre arquitectura “Urbana 02: La Ciutat Productiva”

(29/11/2019)

Es tracta d’una jornada organitzada pel Consell i Ajuntament d’Inca

El Departament de Territori del Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han organitzat la jornada sobre arquitectura i urbanisme «Urbana 02. La ciutat productiva que s’ha celebrat al Museu del Calçat i la Indústria. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i els regidors d’Urbanisme i Patrimoni, Andreu Caballero, i de Projectes Estratègics, Gregori Ferrà, han encetat aquest esdeveniment, que té com a finalitat reflexionar sobre la reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània.

"La societat i les ciutats canvien, i la feina de tots és preveure i planejar com han de ser per poder ser més eficients i, alhora, respectar el nostre territori, lluitar contra el canvi climàtic, millorar l’accessibilitat i la mobilitat de tots els que vivim a un mateix territori" ha apuntat la consellera Maria Antònia Garcías. En aquest sentit, ha dit que "des del Consell ja treballam en el Reglament de desenvolupament de la Llei d’urbanisme de les Illes Balears, en desenvolupar l’Agenda Mallorca 2030 i en donar suport als ajuntaments més petits per a desenvolupar el seu planejament". “Des de l’urbanisme i ordenació hem de seguir treballant en aquest equilibri entre el desenvolupament econòmic, social i ambiental amb qüestions com la protecció del paisatge, la sostenibilitat o el desenvolupament agrari”, ha conclòs Garcías.

Per la seva part, Andreu Caballero, ha destacat que la ciutat és l'espai concret on tenen lloc el desenvolupament de les persones, l'activitat econòmica i la interacció social. És interessant reflexionar sobre els reptes que ens planteja i quines aportacions es poden fer des de l'urbanisme".

A la jornada també hi ha participat el director insular de Territori, Miquel Vadell, i el director insular d’Urbanisme, Luis Corral.

L’acte ha comptat amb les exposicions de Laia Grau, Arquitecta, urbanista i gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona; Jesús M. González, Doctor en Geografia i president del Grup de Geografia urbana de l’AGE; i Albert Cuchi, Doctor en Arquitectura, Energia i Medi Ambient. Director d’ETSAV-UPC.

"Urbana 02. La Ciutat productiva" parteix dels projectes  que integren l’exposició “Inca vs. Inca. Repensar el territori productiu”, que recull propostes presentades pels alumnes de segon curs de l’Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès-UPC, amb la finalitat d'investigar com, des de l'arquitectura, es pot contribuir a la definició d'un model urbà que posi en relació el teixit productiu amb els recursos morfològics, energètics i socials que la mateixa ciutat contempla.