Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Territori recull les demandes i propostes dels veïnats d'Estellencs per elaborar el PGOU

La consellera de Territori recull les demandes i propostes dels veïnats d'Estellencs per elaborar el PGOU

(14/06/2021)

Garcías ha assenyalat que estam a la primera part del procés i que "el Consell vol que el planejament final estigui consensuat i participat per tot el municipi".

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el seu equip, juntament amb el batle del consistori Tolo Jover, han convocat una reunió amb els veïnats i veïnades dins del procés participatiu previst a l'elaboració del nou planejament d'Estellencs. Garcías ha recollit les demandes i propostes i ha assenyalat que "el Consell vol que el planejament final estigui consensuat i participat per tot el municipi".

La consellera ha presentat l'Avanç i ha aclarit que es tracta d'un document subjecte a modificacions on s'han plantejat alternatives i propostes de les quals es poden triar quines són les que més agrada i descartar el que no es vegi adient. D'altra banda, ha remarcat que els tècnics del Consell ha fet una feina prèvia per conèixer la situació i les possibilitats de plantejar propostes i també en aquests moments i des de fa temps hi ha una enquesta telemàtica de participació ciutadana i ha convidat tothom a participar-hi i expressar el seu parer sobre temes claus pel municipi que planteja l'enquesta: habitatge, mobilitat, conservació dels espais naturals, teixit econòmic, equipaments, patrimoni.

"Estellencs disposa ara d'una oportunitat única per decidir com vol ser en un futur, però també té necessitats més immediates com evitar el col·lapse que es produeix perquè els carrers són estrets quan algú aparca malament o si vol treure els vehicles del centre", ha assenyalat la consellera. També ha assegurat que acabarà amb la inseguretat jurídica de no tenir aquest instrument d'ordenació urbanística. Finalment ha agraït la participació i la implicació de tothom i els ha animat a continuar amb aquesta actitud propositiva.

Garcías, juntament amb el director insular d'Urbanisme, Lluís Corral han atès les preguntes, dubtes i suggeriments dels veïnats i veïnades d'Estellencs en relació amb l'Avanç del PGOU. Per la seva banda, el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell ha explicat el projecte estratègic en el qual treballa el Departament de Territori que inclou el municipi d'Estellencs i el de Banyalbufar i que té com a objectiu elaborar un pla pilot que incentivi la dinamització econòmica dels productes locals dels dos municipis.

Fins al 30 de juny està obert el termini d'exposició pública per recollir aportacions. En sis mesos es preveu que el Consell tindrà el document del planejament acabat per a la seva aprovació inicial. Posteriorment serà l'ajuntament qui haurà de tancar la proposta final per a la seva aprovació definitiva.