Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera Garrido presenta l’estudi d’alternatives de la ronda nord d’Artà

La consellera Garrido presenta l’estudi d’alternatives de la ronda nord d’Artà

(04/12/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha visitat l’Ajuntament d’Artà per presentar l’estudi de les alternatives per a la ronda nord del municipi.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb el batle d’Artà, Bartomeu Gili; el primer tinent de batle, Manuel Galán, i altres membres de la corporació. Durant la reunió, la consellera ha exposat l’estudi d’alternatives que han elaborat els tècnics del departament per a la ronda nord d’Artà.

És la primera fase per, després, poder començar amb la redacció del projecte. El Consell els ha presentat 5 alternatives a la futura ronda i, durant el gener, hi haurà un termini d’exposició pública de 30 dies perquè la gent hi pugui presentar suggeriments. A més, la consellera s’ha compromès dient que, des de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat, «presentarem les alternatives als veïns perquè puguin resoldre els dubtes que tenguin i fer-hi suggeriments i propostes».

Passat el període d’exposició pública, s’haurà de decidir la millor alternativa. En aquest sentit, Garrido ha explicat que «cercam la via que consumeixi menys territori. Per tant, hem d’intentar salvar el pas del torrent i, al mateix temps, evitar que la via afecti les edificacions». La consellera ha assegurat que «hi ha una alternativa que trobam menys consumista de territori i l’Ajuntament també ha coincidit en què és una de les millors».

L’òrgan decisori és el Consell, però «la nostra voluntat és prendre la decisió amb el consens de l’Ajuntament i altres organismes com, per exemple, la Comissió Balear de Medi Ambient». Una vegada s’hagi elegit l’alternativa, es farà la reserva viària i, a partir d’aquest moment, es podran començar els tràmits administratius i de redacció del projecte.

El batle d’Artà ha exposat «la importància d’aquesta ronda per al municipi, sobretot per poder solucionar els problemes de circulació dins el casc urbà quan algun camió intenta entrar-hi».

Cal recordar que aquesta ronda s’inclou dins el Conveni de Carreteres i, per tant, compta amb el finançament del Ministeri de Foment.