Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera Margalida Puigserver inaugura la Jornada d'Envelliment Actiu

La consellera Margalida Puigserver inaugura la Jornada d'Envelliment Actiu

(04/10/2018)

En aquesta segona edició la trobada ha girat envers la solitud de les persones majors

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha inaugurat avui demati la setena edició de la Jornada d'Envelliment Actiu, juntament amb el quart tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, i la Directora del Centre Balears Europa, Marta Neus López. La trobada, que s'ha dut a terme a Palma Activa i ha estat organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Palma i el Centre Balears Europa, és un altre dels actes en els quals participa l'IMAS amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors, que es commemora dia 1 d'octubre.

 

Durant la seva intervenció, la consellera Margalida Puigserver ha recalcat la importància d'evitar la solitud perquè «la solitud pot ser voluntària o no però a totes les edats, i sobretot en la gent més major, pot convertir-se en un problema». En aquest sentit, Puigserver ha destacat la importància de dur a terme activitats com el Gran Prix que dilluns va acollir la Llar Reina Sofia de l'IMAS precisament amb motiu del Dia Internacional i que comptà amb la participació d'unes 100 persones majors: «Amb actes com el GranPrix, o els tallers de memòria que organitzam des de l'IMAS als diferents pobles, o fins i tot els que duim a terme a les nostres pròpies llars o residències... aconseguim que la gent gran dugui una vida socialment activa. És a dir, aconseguim que no passin els seus dies tots sols, en el seu propi món», ha assenyalat.

 

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, també ha participat en la jornada. Concretament, De Juan ha presentat el ponent de la conferència principal de la trobada, el Doctor Javier Yanguas, doctor en psicologia biològica i de la salut; vicepresident de la Secció de Ciències Socials i del Comportament de la Internacional Association of Gerontology and Geriatrics-Secció Europea, i director científic del programa «Mayores», de la Fundació La Caixa. Javier de Juan ha destacat la experiència del Doctor Yanguas, que ha basat la seva conferència en «La solitud: complexitats i desafiaments».

 

La jornada finalitzava amb una taula rodona sobre «La promoció de l'envelliment actiu a través de la comunitat», en la qual representants del Grec, Creu Roja, Càritas i IMAS han explicat alguns dels programes que duen a terme per prevenir la solitud com el projecte «Sempre acompanyats», «Red Social para mayores: enré