Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Diada Esportiva per promoure valors saludables reuneix 300 persones a Lluc

La Diada Esportiva per promoure valors saludables reuneix 300 persones a Lluc

(28/04/2022)

  • Enguany els diferents programes esportius del Consell arribaran a 120.000 participants de tots els municipis.
  • La Diada d’avui ha reunit usuaris de totes les edats amb els programes 'Mou-te', 'Suma’t' i 'Jugam' amb el Palma Futsal.

Esports del Consell de Mallorca ha organitzat avui a Lluc una jornada esportiva amb tres activitats que la direcció insular té en marxa actualment: «Mou-te amb salut!», «Suma’t» i «Jugam amb l’elit» amb l’objectiu de promoure valors saludables entre els infants, joves i persones majors en un ambient natural extraordinari. 

La diada ha comptat amb l’assistència de Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, Andreu Serra, conseller de Transició, Turisme i Esports, Margalida Portells, directora insular d’Esports, Monsenyor Marià Gastalver, prior de Lluc, Martín López, delegat del Palma Futsal, Carlos Barrón, porter i capità del Palma Futsal, i jugador de la selecció nacional, Bruno Rocha Braga, Chaguinha, i Sergi Orgillés, Pope, jugadors del mateix club. 

L’acte ha començat a les 10.00 horas del matí amb la sortida d’un grup de 55 infants del centre escolar Sant Francesc d’Assís de Manacor, que han participat a l’activitat de senderisme 'Suma’t' fent un recorregut per la zona del camell, la cova dels morts i els misteris de Lluc. Una activitat habitualment duta a terme amb escoles i instituts a diferents indrets de la serra de Tramuntana.

Tot seguit, ha tengut lloc una trobada de persones majors que participen del 'Mou-te amb salut!', una activitat que es realitza a la major part de municipis de Mallorca, i que aquí ha reunit a grups d’Alcúdia, Biniali, Can Picafort, Llar Reina Sofia de Palma, Manacor, Montuïri, Pollença, Porreres i Santa Margalida. En total 170 participants han pogut gaudir d’activitats de condicionament físic i cardiovascular general, i d’una caminada per la zona.

Finalment, 50 infants membres de l’Escolania de Lluc han participat en un 'futbolí  humà'» i d’una xerrada a càrrec dels jugadors del club d’elit Palma Futsal, col·laborador del Consell en el programa 'Jugam amb l'elit'. Els infants han pogut conèixer l’experiència de l’esport de primera i gaudir amb els jugadors del club.

«Satisfets i orgullosos dels programes esportius del Consell perquè cada vegada arribam a més gent de totes les edats i de tots els racons de Mallorca a través del que significa l'esport, que és salut, convivència i valors», ha expressat la presidenta Cladera. «Hem incrementat els recursos i les activitats de l'Àrea d'Esports durant la legislatura i amb aquests programes per a totes les edats arribarem a més de 120.000 participants. Com a presidenta del Consell, això és una satisfacció perquè vol dir que contribuïm cada vegada més a generar més benestar dins la nostra societat», ha conclòs Cladera.

Esport en edat escolar i esport per a tothom

'Suma’t' és un programa en horari escolar que vincula esport i educació, en què es donen a conèixer les disciplines menys practicades i es posen en pràctica tallers socioeducatius. 

'Mou-te amb salut' és un conjunt d’activitats esportives saludables a l’aire lliure que el Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments dels municipis mallorquins per incloure a la seva oferta esportiva. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a la pràctica esportiva saludable de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social a més de millorar la qualitat de vida amb un envelliment actiu per a gent a partir de quaranta anys.

'Jugam amb l'elit' és un programa destinat a fomentar la pràctica esportiva i els valors entre el jovent, reflectit en el mirall que són els equips d’elit. El programa compta amb la implicació de vint clubs de Mallorca de primer nivell.

Vídeos

trobada lluc