Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Diada Esportiva per promoure valors saludables reuneix 300 persones a Lluc

La Diada Esportiva per promoure valors saludables reuneix 300 persones a Lluc

(28/04/2022)

  • Enguany els diferents programes esportius del Consell arribaran a 120.000 participants de tots els municipis.
  • La Diada d’avui ha reunit usuaris de totes les edats amb els programes 'Mou-te', 'Suma’t' i 'Jugam' amb el Palma Futsal.

Esports del Consell de Mallorca ha organitzat avui a Lluc una jornada esportiva amb tres activitats que la direcció insular té en marxa actualment: «Mou-te amb salut!», «Suma’t» i «Jugam amb l’elit» amb l’objectiu de promoure valors saludables entre els infants, joves i persones majors en un ambient natural extraordinari. 

La diada ha comptat amb l’assistència de Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, Andreu Serra, conseller de Transició, Turisme i Esports, Margalida Portells, directora insular d’Esports, Monsenyor Marià Gastalver, prior de Lluc, Martín López, delegat del Palma Futsal, Carlos Barrón, porter i capità del Palma Futsal, i jugador de la selecció nacional, Bruno Rocha Braga, Chaguinha, i Sergi Orgillés, Pope, jugadors del mateix club. 

L’acte ha començat a les 10.00 horas del matí amb la sortida d’un grup de 55 infants del centre escolar Sant Francesc d’Assís de Manacor, que han participat a l’activitat de senderisme 'Suma’t' fent un recorregut per la zona del camell, la cova dels morts i els misteris de Lluc. Una activitat habitualment duta a terme amb escoles i instituts a diferents indrets de la serra de Tramuntana.

Tot seguit, ha tengut lloc una trobada de persones majors que participen del 'Mou-te amb salut!', una activitat que es realitza a la major part de municipis de Mallorca, i que aquí ha reunit a grups d’Alcúdia, Biniali, Can Picafort, Llar Reina Sofia de Palma, Manacor, Montuïri, Pollença, Porreres i Santa Margalida. En total 170 participants han pogut gaudir d’activitats de condicionament físic i cardiovascular general, i d’una caminada per la zona.

Finalment, 50 infants membres de l’Escolania de Lluc han participat en un 'futbolí  humà'» i d’una xerrada a càrrec dels jugadors del club d’elit Palma Futsal, col·laborador del Consell en el programa 'Jugam amb l'elit'. Els infants han pogut conèixer l’experiència de l’esport de primera i gaudir amb els jugadors del club.

«Satisfets i orgullosos dels programes esportius del Consell perquè cada vegada arribam a més gent de totes les edats i de tots els racons de Mallorca a través del que significa l'esport, que és salut, convivència i valors», ha expressat la presidenta Cladera. «Hem incrementat els recursos i les activitats de l'Àrea d'Esports durant la legislatura i amb aquests programes per a totes les edats arribarem a més de 120.000 participants. Com a presidenta del Consell, això és una satisfacció perquè vol dir que contribuïm cada vegada més a generar més benestar dins la nostra societat», ha conclòs Cladera.

Esport en edat escolar i esport per a tothom

'Suma’t' és un programa en horari escolar que vincula esport i educació, en què es donen a conèixer les disciplines menys practicades i es posen en pràctica tallers socioeducatius. 

'Mou-te amb salut' és un conjunt d’activitats esportives saludables a l’aire lliure que el Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments dels municipis mallorquins per incloure a la seva oferta esportiva. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a la pràctica esportiva saludable de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social a més de millorar la qualitat de vida amb un envelliment actiu per a gent a partir de quaranta anys.

'Jugam amb l'elit' és un programa destinat a fomentar la pràctica esportiva i els valors entre el jovent, reflectit en el mirall que són els equips d’elit. El programa compta amb la implicació de vint clubs de Mallorca de primer nivell.