Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La direcció insular d’Esports estudia obrir un punt d’atenció del servei de Medicina de l’Esport a Inca

La direcció insular d’Esports estudia obrir un punt d’atenció del servei de Medicina de l’Esport a Inca

(24/09/2015)

Actualment, els infants i joves de la comarca del Raiguer que practiquen esport s’han de desplaçar a altres municipis, com Sa Pobla o Pollença, per fer-se revisions mèdiques anuals o accedir als programes de prevenció de què disposa el servei de Medicina de l’Esport del Consell.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, ha donat resposta avui a una reclamació històrica de l’Ajuntament d’Inca: poder disposar d’un punt d’atenció del servei de Medicina de l’Esport, que faciliti als infants i joves de la comarca del Raiguer l’accès a serveis com una revisió mèdica anual i programes de prevenció. Portells ja ha demanat al servei de Medicina esportiva del Consell un informe perquè analitzi quin espai necessita per poder oferir aquests serveis. Del que es tracta, segons Margalida Portells, “és de donar facilitats als infants, als joves i a les entitats esportives de la comarca del Raiguer i del Pla, posant al seu abast un lloc més proper d’atenció”. Per la seva banda, el consistori inquer s’ha compromès a posar a disposició del Consell un local abans de final d’any per poder establir el servei de medicina esportiva a la ciutat.

Margalida Portells s’ha reunit aquest matí amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno i el tinent de batle d’Esports, Gori Ferrà, per donar a conèixer l’oferta de programes i activitats que inclou el catàleg de serveis d’aquesta direcció insular per al curs 2015-2016. Entre aquests serveis hi ha el de Medicina de l’Esport, que inclou programes de docència i formació, investigació i programes de prevenció a través de revisions mèdiques, prevenció primària de l’osteoporosis i prevenció de risc cardiovascular per controlar la salut esportiva de tots els infants que practiquen activitat física i esport a Mallorca. Aquests serveis poden ser sol·licitats pels mateixos ajuntaments, clubs i escoles esportives, centres educatius, federacions i amipas. Actualment, hi ha 8 centres de revisió comarcal a tota l’illa. 

Més informació a la plana web www.esportbasemallorca.net