Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Direcció Insular de Turisme participa al IV Encuentro de Destinos Turísticos Inteligentes com a membre titular amb el projecte ‘1 destinació, 53 experiències’

La Direcció Insular de Turisme participa al IV Encuentro de Destinos Turísticos Inteligentes com a membre titular amb el projecte ‘1 destinació, 53 experiències’

(24/05/2022)

La trobada reuneix més de 100 gestors de gairebé un centenar de destinacions integrades a la Xarxa DTI per posar en comú la feina desenvolupada als seus territoris.

La Direcció Insular de Turisme està participant al IV Encuentro de Gestores de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes que es celebra del 23 al 25 de maig a El Ejido, Almería. El Consell de Mallorca hi pren part com a membre titular amb el projecte ‘1 destinació, 53 experiències’. Al Congrés també participen els ajuntaments de Palma i Calvià.

La trobada reuneix més de 100 gestor de gairebé un centenar de destinacions integrades a la Xarxa DTI per posar en comú la feina desenvolupada als seus territoris. Entre d’altres, es presenten els resultats de la Xarxa DTI, les bones pràctiques de les destinacions i tallers sobre la metodologia DTI.

El Consell de Mallorca va signar un protocol d’actuacions amb SEGITTUR, a FITUR 2021, per convertir a Mallorca en una extensió de Destinacions Turístiques Intel·ligents capaç de dissenyar i consensuar accions estratègiques per fomentar la implantació del model de gestió DTI en els 53 municipis de l'illa.

Aquest protocol comporta la creació d'una comissió de seguiment per a dissenyar, crear i promoure programes d'assistència tècnica, formació i capacitació conjunta, realització de conferències i seminaris especialitzats per a l'àmplia difusió del model de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

També establirà eines més adequades d'integració en els processos, definirà els procediments de concessió i vigilància de la marca DTI, realitzarà de forma conjunta actes de difusió dels beneficis i obligacions, a més de plans conjunts de comunicació, publicacions de resultats i intercanvi d'eines i experiències. El protocol comporta la participació conjunta a jornades tècniques i taules de treball, seminaris, congressos o fòrums de debat com el que s’està celebrant a El Ejido.

Per iniciar la implantació de Mallorca DTI, el passat 23 de febrer es va constituir la Mallorca DTI amb 29 ajuntaments de l’illa amb l'objectiu d’implantar un model de gestió que inclou els cinc eixos principals: Governança, Innovació, Tecnologia, Accessibilitat i Sostenibilitat.

Per a això, s'aplicarà un diagnòstic per situar i identificar en quin punt es troba cada ajuntament, exceptuant Palma, Calvià i Santa Margalida, que ja l'han realitzat. Per iniciar el diagnòstic, s'ha requerit els 26 ajuntaments participants que responguin a les següents qüestions:

  1. Sistemes de gestió interna
  2. Capital humà
  3. Recursos Turístics
  4. Mobilitat
  5. Projecció internacional
  6. Sostenibilitat i accessibilitat

Una vegada recollides les respostes, la comissió de seguiment analitzarà el contingut i formularà un primer model de diagnòstic per a Mallorca.

Projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents

El projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents està impulsat per la Secretaria d'Estat de Turisme, i té per objectiu l'impuls i foment de la transformació digital de les destinacions i zones turístiques d'Espanya. Alhora , pretén impulsar un desenvolupament sostenible del turisme i assegurar la satisfacció dels turistes i millorar les condicions de vida de la població.

Es tracta d’una aposta per un model de desenvolupament turístic basat en els conceptes de governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat amb el qual garantir el present i el futur del turisme. SEGITTUR exerceix les tasques de Secretaria Tècnica de la Xarxa DTI i la gestió del projecte Destinació  Turístic Intel·ligent.

Actualment, la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents ja suma 483 membres, dels quals 325 són destinacions, 66 membres institucionals, 89 empreses col·laboradores i 3 observadors internacionals.