Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La finca de Son Ribes i altres dos centres d'es Molinar i Ruberts acullen els usuaris de la xarxa d’inclusió que passaren el confinament a Son Pardo

La finca de Son Ribes i altres dos centres d'es Molinar i Ruberts acullen els usuaris de la xarxa d’inclusió que passaren el confinament a Son Pardo

(12/06/2020)

La presidenta del Consell, el president de l’IMAS i el bisbe de Mallorca han visitat les instal·lacions del centre de Son Ribes

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, i el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha visitat avui les instal·lacions de Son Ribes, l’espai de la Fundació Social La Sapiència on s’han reubicat part de les persones sense llar que passaren el confinament a l’hipòdorom de Son Pardo.

Aquest edifici acull 19 de les 50 persones sense llar que romangueren a les instal·lacions del Consell, mentre que les altres s’han reubicat en altres dos centres, que gestiona també La Sapiència a Ruberts (12 usuaris) i a es Molinar (15 usuaris). 

La presidenta del Consell ha explicat que tant Son Ribes com els altres dos edificis de La Sapiència acullen aquestes persones perquè es tracta de «no deixar ningú enrere i donar una oportunitat per a que visquin d’una forma digna i que no tornin al carrer a totes aquelles persones que han passat el confinament en els albergs temporals habilitats pel Consell». 

D’aquesta manera també es reubicaran les persones sense llar que han estat confinades a Sant Ferran.  Cladera ha explicat que amb aquests recursos de La Sapiència i altres dos de la part forana,  la xarxa d’inclusió de l’IMAS s’ampliarà en aproximadament 80 places amb la qual cosa «podrem reubicar tots els usuaris».

Per la seva part el conseller De Juan, ha posat de manifest que l’entrada en funcionament d’aquests nous centres, que s’ha vist accelerada per la situació actual de crisi, respon a una de les iniciatives de l’IMAS en matèria d’inclusió social, que consisteix «en la diversificació de la xarxa mitjançant més centres per a persones sense llar, més petits i més especialitzats per tal de poder dur a terme una atenció més personalitzada».  

El president de l’IMAS ha explicat que «juntament amb l’ampliació de la xarxa també està previst reforçar els programes de Housing First i Housing Led i duplicar les 80 places actuals». Aquests programes ténen com a objectiu fomentar la inserció social de persones sense llar a través de l’accés a un habitatge.

Per la seva banda, Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca, ha ratificat la necessitat d’establir vincles de  col·laboració «entre les administracions públiques i l’església, com aquesta que mantenim des del Bisbat amb l’IMAS» i ha destacat la importància «de tenir un sostre per recuperar la dignitat». 

A la visita a les instal·lacions de Son Ribes també han assistit el director de la Fundació Social La Sapiència, Antoni Riera, la vicepresidenta de l’IMAS, Magdalena Gelabert  i la directora insular d’Inclusió Social, Sandra Martínez.