Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Fundació Mallorca Turisme ha abonat altres 337.500 euros als sectors econòmics de vuit municipis

La Fundació Mallorca Turisme ha abonat altres 337.500 euros als sectors econòmics de vuit municipis

(04/09/2021)

  • En total ja s’han pagat 9,6 milions d’euros en ajudes directes, que van dels 200 als 3.000 euros per treballador autònom o empresa
  • De moment se n’han beneficiat 5.190 sol·licitants

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat avui 337.500 euros als sectors econòmics de Palma, Sant Llorenç, Sant Joan, Lloseta, Manacor, Muro, Campos i Alcúdia. Aquesta quantia se sumen als ajuts pagats amb anterioritat i fan un total de 9.677.717 euros. Des del passat mes de maig ja se n’han beneficiat 5.190 treballadors autònoms o empreses.

Es tracta d’ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions per mor de la covid-19 en en el teixit empresarial local (restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats). 

En total, la Fundació tramita els ajuts directes per als sectors econòmics de 22 municipis de l’illa: Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. Depenent de cada municipi, les ajudes són d’entre 200 i 3.000 euros.

El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern balear i dels ajuntaments, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %), a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics. El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes de manera àgil. 

Altres 28 consistoris van optar per gestionar les ajudes directament, i per això el Consell els va adjudicar 2,41 milions d'euros perquè convoquessin les ajudes pel seu compte. El mateix va fer el Govern i, amb l’aportació pròpia de cada ajuntament, les ajudes en aquests 28 municipis superen els 7 milions d’euros.

D’altra banda, el mes passat el Consell de Mallorca i el Govern varen reforçar les accions de reactivació econòmica amb la signatura d’un nou conveni que donarà lloc a més actuacions de recuperació econòmica i turística per un total de 5 milions d’euros.