Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Germania en un disc de Tomeu Quetgles i Biel Font

La Germania en un disc de Tomeu Quetgles i Biel Font

(03/06/2021)

El Museu de Mallorca n’ha acollit la presentació

El Museu de Mallorca ha estat l’escenari de la presentació avui del disc Agermanats: som poble. 500 anys de la Germania de Mallorca (1521-2021), un recull de cançons de Tomeu Quetgles i Biel Font «que mostra diferents identitats, que descobreix els trets principals que defineixen el poble de Mallorca, que decideix  la seva pròpia història», segons paraules dels autors.

Durant la presentació, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha recordat que el Consell de Mallorca ha aprovat una línia de subvencions de 40 mil euros per commemorar aquest aniversari i ha anunciat que d’aquí a uns dies es publicarà la resolució amb els beneficiaris dels diferents projectes artístics i culturals.

D’altra banda, la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, ha celebrat l’agermanament de músics i institucions per commemorar aquesta efemèride.

El treball presentat avui és un disc que vol divulgar un esdeveniment de la història de Mallorca: la Germania de 1521, quan ara es compleixen 500 anys dels primers compassos de la famosa Revolta.
En la lletra de «Damunt la mar» o en el poema «Epíleg» ja s’aprecien les primeres identitats, així com en els versos d’un clàssic de la literatura catalana, Joan Alcover, que esdevé cançó i a l’hora segell de lacre: «La Balanguera».

Tomeu Quetgles i Biel Font són artistes consagrats en llengua catalana dins la música d’autor, que durant 75-80 minuts es decanten per un format versàtil per plasmar la identitat d’aquest treball de cançons de collita pròpia, emmarcat dins la poesia musicada i els sons d’arrel tradicional mallorquina.