Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ministra Ana Pastor, amb Maria Salom i José Ramón Bauzá, inaugura el nou enllaç del Molinar, que es posarà en servei demà, i visita les obres del segon cinturó

La ministra Ana Pastor, amb Maria Salom i José Ramón Bauzá, inaugura el nou enllaç del Molinar, que es posarà en servei demà, i visita les obres del segon cinturó

(17/03/2015)

La presidenta del Consell ha agraït a la responsable del Ministeri de Foment la seva confiança en la institució insular per treure endavant les obres del conveni de carreteres

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat aquesta horabaixa, amb la presidenta del Consell, Maria Salom i el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, el nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar, que es posarà en servei demà, i ha visitat les obres del segó del cinturó, projectes inclosos al conveni de carreteres subscrit entre les dues institucions.

 

A la visita, hi han estat presents també la presidenta del Parlament, Margalida Duran; la delegada del Govern central, Teresa Palmer; el diputat del Congrés, Rogelio Araujo, així com els batles de Palma, Llucmajor i Campos, Mateo Isern, Joan Jaume i Sebastià Sagreras,respectivament, i els tenent de batle de Palma y Marratxí, Jesús Valls i Xisco Ferrà. Per part del Consell de Mallorca, també hi han assistit el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, els directors insulars Rafel Gelabert i Maribel Crespí, el coordinador de Carreteres, José Morell, la secretaria tècnica Catrin Terrasa, així com responsables de les empreses constructores i els enginyers de Carreteres que han dirigit les obres.

 

La visita de la ministra Pastor i de les autoritats de l’illa, encapçalades per Maria Salom i José Ramón Bauzà, ha començat a les obres del desdoblament de la Ma-30, que serà el segon cinturó de Palma, on el conseller Rovira ha explicat l’estat de tot el projecte, dividit en quatre trams. En concret, els trams III, entre Son Ferriol i la carretera vella d’Inca amb els accessos al Pla de Na Tesa, i el IV, entre la carretera vella i l’autopista, són els més avançats i es preveu que entre abril i maig s’obrin al trànsit els quatres carrils. Les obres del tram II, de Son Ferriol, han començat fa dos meses i les del tram I, que enllaça amb l’autopista de Llevant, començaran en unes setmanes.

 

Després, les autoritats s’han desplaçat al nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar, on les obres ja han finalitzat. En aquest punt, la presidenta del Consell, Maria Salom, ha anunciat que l’accés entrarà en servei demà mateix. «Era reivindicació històrica dels veïns del Molinar, Portixol i Coll den Rabassa, de la qual es beneficiaran no només els 20.000 habitants de la zona, sinó també tots els mallorquins», ha explicat. Salom ha donat compte de l’estat del conveni de carreteres.

 

“Durant la passada legislatura, el Consell de Mallorca havia rebut del Ministeri de Foment més de cents milions d’euros que no s’havien gastat en carreteres sinó en despesa corrent. Varen trobar un conveni en via morta i varen sol·licitar a la ministra dos anys per renegociar el conveni”.

 

En concret, la passada legislatura el Consell de Mallorca havia rebut 131 milions, s’havien fet obres per valor de 22 milions i se n’havien justificat tan sols 392.000 euros. A dia d’avui, s’han rebut 63 milions més i s’han executat i justificat obres per valor de 110.000 milions d’euros. Queden per justificar 84 milions i es farà segons avancin les obres.

 

Maria Salom ha agraït "al Govern de Rajoy i a la ministra Pastor" la seva confiança en el Consell de Mallorca per treure endavant el conveni. A la vista està que hem complit. Palma necessitava urgentment el segon cinturó, per descongestionar la via de cintura, i en poc temps acabarà un tram. I ara estam al nou enllaç del Molinar, que demà començarà a funcionar", ha manifestat. 

 

La presidenta del Consell també s’ha referit al projecte de desdoblament de la carretera Llucmajor-Campos, un projecte “tremendament necessari”, del qual s’ha informat també a la ministra Pastor amb la presència dels batles de Llucmajor i de Campos, Joan Jaume i Sebastià Sagreras. Salom ha explicat que el finançament, d'uns 40 milions d'euros, ha quedat garantit gràcies a la darrera modificació del conveni.

 

Per la seva part, la ministra Ana Pastor, també ha fet referència a la situació “jurídicament complicada” en què varen trobar el conveni de carreteres en Balears, però ha destacat que ja s’han invertit més de 130 milions d’euros. Pastor ha subratllat que “estam per dir als mallorquins visquin on visquin que tenen dret a la millor connectivitat i a què es milloren les carreteres per comoditat i per seguretat. En les zones de molta població que hem visitat era necessari millorar les vies de comunicació”. “Sense fer obres faraòniques, s’han posat en marxa obres que són molt necessàries”, ha afegit.

 

Ana Pastor ha detallat que del conveni de Mallorca s’han abonat 194 milions i amb l’addenda aprovada es preveuen inversions fins a l’any 2022. “Una de les infraestructures prioritàries és el desdoblament de la carretera Llucmajor-Campos”.

 

També ha assenyalat que el Ministeri de Foment preveu realitzar inversions per 107 milions d’euros en Balears enguany que formen part dels 513 prevists en el pressupost per a 2015 que es destinaran a les illes.

 

El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, per la seva banda, ha posat de manifest la importància de millorar les artèries de comunicació. Les obres del segon cinturó i del Molinar donen sortida a més de 60.000 habitants de la zona. Era un fet de justícia donar resposta a la reivindicació dels veïns”.