Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Misericòrdia acull l’exposició “Quadrant idees”

La Misericòrdia acull l’exposició “Quadrant idees”

(26/01/2022)

La mostra romandrà oberta fins al 19 de febrer de 2022 i estan previstes nombroses visites guiades

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat aquesta setmana l’exposició “Quadrant idees” que, tot i ser oberta a tots els públics, està adreçada especialment al públic escolar i convida a treballar alguns aspectes de les matemàtiques a través de la figura del quadrat. La mostra romandrà oberta fins al 19 de febrer de 2022. L’horari d’obertura per al públic en general és dijous i divendres de 17 h a 19.30 h i dissabte de 10 h a 13 h. També estan previstes nombroses visites guiades, per a centres escolars i per a famílies, que es poden reservar a http://centmat.xeix.org.

L'exposició es desenvolupa a partir d'un fil històric de més de quatre mil anys i conjuga, a part de les matemàtiques i la història, l'art, el joc, la tecnologia. La iniciativa és del Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic CentMat i SBM-XEIX i compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

La visita guiada a l'exposició per a centres escolars (Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria) consta de dos mòduls, un de projecció i tallers i l’altre de l’espai expositiu, amb una durada total d’una hora. 

També existeix la possibilitat de concertar visites guiades per a famílies, amb infants acompanyats d’entre 6 i 12 anys, en horari de divendres capvespre o dissabte dematí i amb reserva prèvia. 

A més, en el marc de l’exposició s’ha organitzat la presentació/taller del joc de cartes Triteringa, per divendres, 28 de gener, a les 17.30 hores; la conferència Les persones intel·ligents mengen arròs brut d'ençà del Big-Bang. Alguns conceptes matemàtics en clau divulgativa, a càrrec de Pere Estelrich, per divendres, 28 de gener, a les 19 hores; i Vine a conèixer el món dels ESCACS (tots els públics), dijous 3 i 10 de febrer a les 17.30 hores. D’altra banda, la LUDOTECA, per a tots els públics i infants acompanyats a partir de 6 anys, estarà disponible els dies següents: dijous, 27 de gener de 17 a 19.30 hores; dissabte, 29 de gener, de 10 a 13 hores; divendres 4 i 11 de febrer de 17 a 19.30 hores; dijous 17 de febrer de 17 a 19.30 hores i dissabte 5, 12 i 19 de febrer de 10 a 13 hores.

Per participar en les visites per al públic general és imprescindible fer una petició prèvia a rafolsmerce@gmail.com o centmat@gmail.com