Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Norma Territorial Cautelar seguirà suspesa a la Platja de Palma

La Norma Territorial Cautelar seguirà suspesa a la Platja de Palma

(22/12/2016)

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha desestimat el recurs que va presentar el Consell contra la suspensió cautelar de la Norma Territorial Cautelar en l’àmbit de la Platja de Palma.

La Norma Territorial Cautelar (NTC) seguirà sense efectes en l’àmbit de la Platja de Palma, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) hagi desestimat el recurs de reposició que va interposar el Consell a principis del mes de juliol. La intenció de la institució insular era evitar una discriminació de la resta de Mallorca amb la Platja de Palma i que no s’hi traslladàs tota la pressió comercial de l’illa.

El TSJIB va decidir suspendre cautelarment la NTC a la Platja de Palma perquè així ho sol·licitava l’empresa impulsora del centre comercial de Ses Fontanelles (Unibail Rodamco Palma, SLU) al recurs contenciós administratiu presentat contra la NTC.

La Norma Territorial Cautelar és un instrument que permet atorgar una certa tranquil·litat mentre es redacta el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials (PDSEC). Aquesta norma suspèn la implantació o ampliació de grans equipaments comercials i és temporal, ja que amb l’aprovació inicial del Pla, prevista per al darrer trimestre de 2017, deixarà de tenir vigència. Al mes de gener, s’iniciaran les meses sectorials del procés participatiu del Pla. A més, també començarà la tramitació ambiental.