Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Ponència Tècnica de Patrimoni proposa declarar Bé Catalogat el monument al creuer Baleares

La Ponència Tècnica de Patrimoni proposa declarar Bé Catalogat el monument al creuer Baleares

(07/06/2017)

La proposta, que ha estat aprovada aquest migdia en reunió ordinària, s'eleva a la Comissió Insular de Patrimoni Històric perquè aquesta, si ho considera oportú, la traslladi al Ple del Consell de Mallorca per a la seva resolució definitiva.

La Ponència Tècnica de Patrimoni ha aprovat avui traslladar a la Comissió Insular de Patrimoni Històric la proposta de declarar Bé Catalogat el monument al creuer Baleares, ubicat a la plaça de Sa Feixina de Palma. La proposta es basa en l'informe emès pel cap de Servei Jurídic de Patrimoni Històric de 6 d'abril de 2017, segons el qual "davant la disparitat de criteris tècnics, l'administració s'ha de decantar necessàriament pels criteris favorables a la protecció de Sa Feixina, d'acord amb el principi constitucional de conservació del patrimoni".

 

El resultat de la votació ha estat de 5 vots a favor, 6 abstencions i 1 vot en contra, el de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i presidenta de la Ponència Tècnica. 

 

La decisió de la Ponència Tècnica de Patrimoni és una passa més dins la tramitació de l'expedient per estudiar si el monument de Sa Feixina reuneix valors suficients com per ser declarat Bé Catalogat, un procediment que es va iniciar el passat 21 de juliol de 2016 quan la Comissió de Govern del Consell va estimar el recurs d'alçada presentat per l'Associació de Veïns i Amics de Santa Catalina. 

 

La proposta tècnica de declarar Bé Catalogat el monument al creuer Baleares no implica la seva protecció automàtica. Ara la proposta es trasllada a la Comissió Insular de Patrimoni Històric, òrgan de decisió política que té previst reunir-se dimarts de la setmana que ve, i decidir, si ho considera oportú, elevar la proposta al Ple del Consell de Mallorca per a la seva resolució definitiva.