Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera acompanya els presidents Sánchez i Armengol a la visita a la zona de Llevant afectada per la borrasca Glòria

La presidenta Cladera acompanya els presidents Sánchez i Armengol a la visita a la zona de Llevant afectada per la borrasca Glòria

(23/01/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha acompanyat el president del Govern, Pedro Sánchez, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la visita a la zona de Llevant de Mallorca afectada pels aiguats i el vent de la borrasca Glòria. La comitiva, en la qual també hi havia la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha volgut conèixer de primera mà els danys causats pel temporal que ha patit l’illa els darrers dies i donar suport als ajuntaments i a la ciutadania afectats. En aquest sentit, el Govern de les Illes Balears demanarà al Govern central que es declarin als municipis que han patit els efectes de la borrasca zona afectada greument per emergència de protecció civil. 

Aquesta eina permetrà al Consell oferir col•laboració als ajuntaments per demanar a les institucions competents que agilitzin la reparació dels desperfectes i les possibles ajudes pels danys ocasionats. El temporal ha deixat 352 incidents a Mallorca, la majoria a les zones costaneres, les més castigades per la borrasca Glòria.

La visita ha començat a Portocolom, on els ha rebut el regidor de l’Ajuntament de Felanitx Miquel Lluís Mestre. La comitiva ha pogut avaluar a peu de carrer les destrosses que va ocasionar la tempesta. Els danys principals han estat a la costa, als passeigs marítims i a la primera línia d’edificis.

A Portocristo, al terme municipal de Manacor, una de les zones més malmeses ha estat el passeig de les Coves Blanques, on el vent i els aiguats han causat molts desperfectes. A l’altra zona costanera del municipi, s’Illot, la comitiva ha comprovat in situ els danys a la costa i als habitatges. 

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha unit a la comitiva a Cala Rajada, al municipi de Capdepera. Aquí han visitat el passeig de les Àmfores, que ha quedat molt malmès. El temporal ha arrabassat part del terra del passeig i l’ha deixat intransitable. Sánchez, juntament amb les presidentes Cladera i Armengol, s’ha reunit amb les autoritats locals, el batle gabellí, Rafael Fernández; el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigrós; la batlessa de Son Servera, Natalia Troya; el batle de Manacor, Miquel Oliver, i amb regidors de Felanitx i Sant Llorenç des Cardassar. El Consell s’ha oferit a fer d’interlocutor per valorar les vies de col•laboració i agilitzar les ajudes que puguin arribar.

La visita de les presidentes Cladera i Armengol ha acabat a Cala Millor, al municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Aquí han pogut acabar de comprovar la dimensió de la catàstrofe i avaluar els danys que la borrasca Glòria ha causat al Llevant de Mallorca. 

 

Continuen les tasques de recerca de l’excursionista

Els Bombers de Mallorca, juntament amb la Guàrdia Civil, continuen l’operatiu de recerca de l’excursionista desaparegut al torrent de na Mora, a Fornalutx. El dispositiu s’ha reprès a primera hora del matí, amb la presència del director insular d’Emergències, Xisco López, per tercer dia consecutiu. Cinc equips fan batudes per terra, mentre que sis embarcacions segueixen la recerca per mar. En total 78 efectius prenen part en l’operatiu.