Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera defensa desbloquejar els superàvits dels ajuntaments en la primera reunió com a membre del Consell Territorial de la FEMP

La presidenta Cladera defensa desbloquejar els superàvits dels ajuntaments en la primera reunió com a membre del Consell Territorial de la FEMP

(17/12/2019)

Ha assistit a Madrid a la sessió constitutiva del nou Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per al període 2019-2023

Avui migdia s'ha celebrat a Madrid la reunió del Consell de Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), durant la qual s'han nomenat els membres que en formaran part durant el període 2019-2023 i ha quedat constituït el nou Consell Territorial per als pròxims quatre anys.

D'aquesta manera, la presidenta del Consell de Mallorca ha estat nomenada membre del nou Consell Territorial, l'òrgan de màxima autoritat durant el període de quatre anys que transcorre entre plens, i des d'on defensarà el paper de la institució insular com a entitat municipalista i l'enfortiment de l'autonomia local, especialment, amb relació a les restriccions que suposa la Llei Montoro.

«La primera tasca del Consell Territorial és instar al govern d'Espanya a què modifiqui i flexibilitzi la regla de despesa perquè els ajuntaments puguin emprar el superàvit que ara mateix tenen al banc per invertir en projectes i serveis als municipis», ha apuntat Cladera. «Ajuntaments i consells fa molt de temps que esperam i és necessari posar-hi solució ja», ha dit, «estam parlant de 600 milions d'euros que a les Illes Balears són al banc i no als ajuntaments». La presidenta considera que es tracta de recursos que s'haurien de posar disposició dels ajuntaments i que, a més, ajudarien a incentivar l'economia.

A més de la presidenta del Consell, també integren el nou Consell Territorial de la FEMP el president de la FELIB i batle de Costitx, Antoni Salas i el batle d'Inca, Virgilio Moreno, en representació de les federacions territorials; Francisca Porquer, batlessa de Campos i Rafel Ruiz, batle d'Eivissa. En aquesta primera sessió i com a nous membres del Consell Territorial, ja han participat en la presa de decisions, com l'aprovació dels pressupostos de la FEMP per a l'any 2020, entre altres punts a l'ordre del dia.

La presidenta del Consell de Mallorca aposta per una FEMP influent, que faci sentir la veu dels municipis, els consells i cabildos i de les diputacions a tot l'Estat.