Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera defensa el valor de l'obra pública en la reactivació econòmica i social de Mallorca

La presidenta Cladera defensa el valor de l'obra pública en la reactivació econòmica i social de Mallorca

(20/04/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha reunit avui migdia amb representants de l'Associació de Constructors de les Illes Balears, i l'Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de les illes Balears (Proinba) per avaluar impacte de la crisi en el sector i treballar de manera conjunta en un pacte per a la reactivació econòmica i social de Mallorca.

Cladera ha destacat la importància de l'activitat econòmica derivada del sector de la construcció a Mallorca, tant per als treballadors i treballadores com empresaris i autònoms de l'illa. «Si pensam en reactivar l'economia mallorquina, aquest sector hi juga un paper fonamental, perquè permet recuperar l'activitat laboral a moltes famílies mallorquines i empreses lligades a la construcció», ha dit.

La presidenta ha defensat el paper de la inversió pública en la reactivació de l'activitat econòmica de Mallorca, ja que permet dinamitzar, entre altres sectors, el treball i empreses locals dedicades a la construcció, un sector que a Mallorca representa més de l'11 per cent del Producte Interior Brut. Cladera ha recordat que el Consell va reprendre els projectes que tenia en marxa la institució insular, com són els 9 projectes d'obra pública que executa el Departament de Mobilitat i Infraestructures, i les obres de reforma de l'edifici La Misericòrdia, així com altres obres previstes a edificis del Consell.

A la reunió, han participat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. Per part de l'Associació de Constructors de les Illes Balears, han participat Eduardo Lopez, Climent Olives i Sandra Verger (president, vicepresident i directora general, respectivament) i Luis Martín i Óscar Carreras, president i vicepresident de Proinba.