Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera i la vicepresidenta Ribot visiten la planta de reciclatge de Mac Insular

La presidenta Cladera i la vicepresidenta Ribot visiten la planta de reciclatge de Mac Insular

(29/11/2019)

Durant la visita a les instal·lacions de Mac Insular la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han recordat l’aposta de la institució insular pel reciclatge de residus i el foment de l’economia circular.

En aquest sentit, s’ha apuntat la necessitat de gestionar els residus d’una manera eficaç i neta, que permeti retornar-los com a nous recursos dins el cicle d’economia circular, oferint als consumidors l’opció de triar productes fàcilment reutilitzables i reciclables.

Tant la presidenta com la consellera han recordat el compromís del Consell de Mallorca, arran de la declaració d’emergència climàtica a Mallorca aprovada pel ple insular, per impulsar mesures de reducció progressiva de generació de residus, de conscienciació social i implantació de l’economia circular en tots els àmbits.

Cladera i Ribot han estat rebudes pel president de MAC Insular, Óscar Carreras i el director general, José Maria Bauzà, que les han acompanyat durant la visita a aquestes instal·lacions, les més grans de què disposa Mac Insular, situades al polígon de Ses Veles de Bunyola. Mac Insular és un dels dos serveis públics insularitzats de residus que gestiona el Consell de Mallorca, juntament amb Tirme. En aquesta planta s’hi reciclen els residus no perillosos provinents de construcció i demolició de cases, edificis oficials, reformes domèstiques, electrodomèstics, pneumàtics fora d’ús i objectes voluminosos com podrien ser els mobles de la llar. Es un procés acurat en el que es reutilitzen un 98 % de tots el residus i aquest material es torna a fer servir per a la construcció.